Etnokulbi võitjad on selgunud

Sakala
Copy
Enim kulpe võitis Viljandi ansambel Black Bread Gone Mad.
Enim kulpe võitis Viljandi ansambel Black Bread Gone Mad. Foto: Erakogu

Viljandi pärimusmuusika aidas reede õhtul asetleidnud galal anti tänavustele parimatele etnomuusikutele kätte Etnokulbid.

Nagu teatas Eesti pärimusmuusika keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Annika Vihmann, võitis rahvahääletuse tulemusena enim kulpe julge, värske ja hea energiaga ansambel Black Bread Gone Mad albumiga «Ayibobo», kokku kolmes kategoorias: aasta album, parim uusfolkartist ja aasta debüütalbum.

Sakala on varem kirjutanud, et Black Bread Gone Mad asutati 2016. aasta sügisel Viljandis sooviga luua piiritut ja piiramata muusikat. Kollektiivi liikmed on kõik eri maade rahvamuusika suured fännid. Kogu ansambli looming pärineb nende enda sulest ning seda on tuntavalt mõjutanud eri rahvaste muusika, 70-ndate rokk ja tänapäeva popp. Ansambli liikmete soov on luua Eesti pärimumuusika maastikule uus ja värskendav helipilt – progefolk.

Eheda pärimusmuusika kulbi viis Annika Vihmanni sõnul koju Juhan Uppin ning aasta artisti tiitli vääriliseks hääletas rahvas Puuluubi. Puuluup sai ka aasta loo kulbi pala «Kaseked» eest. Parima muusiku Etnokulbi võitjaks osutus Sander Mölder.

Eesti pärimusmuusika keskuse erikulbi andis keskuse juhataja Tarmo Noormaa tänapäeva pärimusmuusika taaskasutuse eest hoolitsejale ja pärimusmuusika nurgakivina seisvale kirjandusmuuseumi vanemteadurile Janika Orasele.

Raadio 2 pidas oma kulbi vääriliseks aasta jooksul enim Raadio 2 eetris mängitud ansambli Rehepecks lugu «Rihma».

Vihmann lisas, et kaks nädalat väldanud rahvahääletusel osales rekordarv inimesi: oma hääle andis 3153 pärimusmuusika fänni, kes said valida soovitatud kandidaatide seast või pakkuda välja oma lemmiku.

Etnokulpe jagasid õnnelikele võitjatele 100. hooaega tähistava Ugala teatri näitlejad ja töötajad.

«Etnokulp 2019» tulemused

• Ehe pärimusmuusika: Juhan Uppin, «Päkarauakannel»

• Aasta uusfolkartist: Black Bread Gone Mad

• Aasta debüütalbum: Black Bread Gone Mad, «Ayibobo»

• Aasta lugu: Puuluup, «Kasekesed»

• Aasta album: Black Bread Gone Mad, «Ayibobo»

• Aasta artist: Puuluup

• Aasta muusik:  Sander Mölder

• Eesti pärimusmuusika keskuse erikulp: Janika Oras

• Raadio 2 erikulp: Rehepecks, «Rihma»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles