Eestisse IKEA poodi rajama hakkav Viljandi Real Estate on alles loomisel (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
IKEA ehitamiseks luuakse ettevõte, mis saab nimeks Viljandi Real Estate.
IKEA ehitamiseks luuakse ettevõte, mis saab nimeks Viljandi Real Estate. Foto: Claudia Hechtenberg/Caro

Eestisse esimest IKEA kauplust rajama hakkavat osaühingut Viljandi Real Estate ei ole veel olemas, kuid selle loomiseks on IKEA mööblipoodide ketti Eestis esindav advokaadibüroo kõik vajalikud dokumendid äriregistrisse esitanud. Rae vallavolikogu arutab juba ülejärgmisel nädalal sellele firmale otsustuskorras maa eraldamist.

Harjumaa Rae vallavalitsus andis reedel oma kodulehel teada, et kavatseb müüa otsustuskorras oma valla territooriumil asuva Põlluvälja kinnistu osaühingule Viljandi Real Estate. Sellist firmat Eestis aga ei ole.

Rae vallavanem Mart Võrklaev ütles, et ka tema andmetel pole sellist firmat veel ametlikult registreeritud, kuid see peaks äriregistrisse jõudma lähipäevil. "Meie oleme kohtunud IKEA esindajatega Islandilt ja meile on esitatud struktuur, kuidas peaks IKEA kaupluse rajamine välja nägema," lisas ta.

Teisipäeval peetud istungil otsustas Rae vallavalitsus saata volikogu menetlusse eelnõu Rae vallale kuuluva Põlluvälja kinnistu otsustuskorras müümiseks Rootsi mööblikontserni IKEA huve Eestis esindavale arendajale Viljandi Real Estate.

Põlluvälja kinnistu on 20 hektari suurune maatükk Tallinna ringtee ääres Kurna külas. Volikogu koguneb müügiotsust arutama 15. oktoobril.

Mart Võrklaeva sõnul on Rae valla sihiks alati olnud ettevõtluse ja vastutustundliku arendustegevuse soosimine. "IKEA näol on tegemist tõeliste oma ala professionaalidega, kes vaatavad arendustegevust laiemalt, on poe ehitamise kõrval valmis panustama ka oma kinnistuga piirnevasse taristusse ja kogukonda ning kellega läbirääkimised on seni olnud ülimalt konstruktiivsed," lausus ta. "Meedias on sel teemal juba pikemalt spekuleeritud. Meie esimene kohtumine IKEA esindajatega leidis aset umbes pool aastat tagasi. Selle aja jooksul on kaalumisel olnud ka teisi valla omanduses olevaid kinnistuid, kuid ühiselt leidsime, et see võiks olla parim koht."

Kui volikogu müügiettepaneku heaks kiidab, on järgmisteks sammudeks detailplaneeringu koostamine ning liikumine ehitusloa poole, milleni vallavanema sõnul on arendajal plaanis jõuda nii kiiresti kui võimalik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles