Rändega koos tulevad linnuvaatluspäevad

Sakala
Copy
Linde võib vaadelda päiksetõusust loojanguni.
Linde võib vaadelda päiksetõusust loojanguni. Foto: Elmo Riig

Sel nädalavahetusel, 5. ja 6. oktoobril kutsub Eesti ornitoloogiaühing loodushuvilisi vaatlema rändlinde ja oma vaatlustest teada andma.

Osalemiseks tuleb oktoobri esimesel nädalavahetusel vaadelda linde oma koduaias, pikemal retkel või avalikul linlinnuvaatlusüritusel ning nähtud ja kuuldud liigid ja iga liigi isendite arv koos vaatluse tegemise aja, koha ja vaatlejate nimedega kirja panna. Andmed palutakse sisestada esimesel võimalusel andmehalduse keskkonda PlutoF või rakenduse Legulus kaudu, kust need jõuavad ka eElurikkuse portaali.

Huvilised saavad osaleda avalikel lindude vaatlemise üritustel Põõsaspea neemel ja Pärnus. Laupäeval, 5. oktoobril saab terve päeva jooksul jälgida lindude rännet Põõsaspea neemel Läänemaal. Oodata on kauride, laglede ja partide hoogsat rännet. Juhendab ornitoloog Margus Ellermaa. Pühapäeval, 6. oktoobril kella 9–10.30 saab ornitoloog Eedi Lelovi juhendamisel linde vaadelda Pärnus Mai tornis.

Rahvusvahelisi linnuvaatluspäevi "EuroBirdwatch" korraldatakse sel aastal 26. korda ning kaasa löövad inimesed 41 riigis. Lisainfot saab ornitoloogiaühingu kodulehelt www.eoy.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles