Kahe riigi vallad tahavad piirile asfalti

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Läti president Egils Levits käis esmaspäeval Mõisaküla piiri ääres tutvumas oma maa kõige põhjapoolsema punktiga. Nii Eesti kui Läti poolt viib sellesse kohta kruusatee. Nüüd tahavad valdade esindajad, et piiriteed saaksid asfaldi alla.
Läti president Egils Levits käis esmaspäeval Mõisaküla piiri ääres tutvumas oma maa kõige põhjapoolsema punktiga. Nii Eesti kui Läti poolt viib sellesse kohta kruusatee. Nüüd tahavad valdade esindajad, et piiriteed saaksid asfaldi alla. Foto: Elmo Riig

Eesti ja Läti piiriäärsete omavalitsuste juhid leiavad, et ühest riigist teise minevad teed tuleks korda teha ning katta asfaldiga, et vältida nende piirkondade edasist ääremaastumist. Neljapäeval Abja-Paluojal kohtunud valdade juhid saadavad mõlema riigi juhile selle kohta memorandumi.

Mulgi vallas koostatud märgukirjas leiavad kahe riigi omavalitsuste esindajad, et piiriala infrastruktuur ei vasta vajadustele ja pärsib omavalitsuste arengut. Vallajuhtide arvates tuleb ääremaastumise vältimiseks valitsustel kiirendada ja tõhustada investeeringuid teedesse. Maanteeametid peaksid piiriäärse regiooni vajadusi käsitlema ühiselt.

Memorandumi eesmärk on selle koostajate teatel tõstatada ja lahendada üle piiri kulgevate teede probleem need kas asfalteerides või tolmuvaba katte alla viies.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles