Liha pakkunud kelm kadus ettemaksuks saadud rahaga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kelm lubas ostjatele odavat liha, võttis ettemaksu ning kadus.
Kelm lubas ostjatele odavat liha, võttis ettemaksu ning kadus. Foto: Vladislav Musakko (Virumaa Teataja)

Viljandi kauplustes ja asutustes käis kolmapäeval umbes 60-aastane mees olematut liha pakkumas. Mees küsis poehinnast odavama liha eest ettemaksu ning lahkus, kui raha käes, ega naasnud.

Viljandi politseijaoskonna välijuht Jüri Eek ütles, et neljapäeva keskpäeval sai politsei teate sellest, kuidas umbes 60-aastane mees oli käinud kolmapäeva jooksul mitmes Viljandi kaupluses ja asutuses liha pakkumas. "Praegu teadaolevalt tasus mõni heauskne klient lubatud liha eest ka ettemaksu, ent liha mees ei toonud," lausus välijuht.

Eek lisas, et seni ei ole politseile teada kõigi võimalike kannatanute ring, kuid korravalvurid julgustavad pettasaanuid politsei poole pöörduma. Kauplustes käinud mehe isik ja täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Eelmisel nädalal tegutses täpselt samasugusele kirjeldusele vastav mees sarnase käekirjaga Rakveres asuvas polikliinikus. Üks sealne töötaja rääkis Virumaa Teatajale, et lambaliha kilogrammi eest küsis mees neli eurot, kaelakarbonaad maksis 2.40, vasikaliha hinnasildil oli 3.50 ning peekoni ja ribi kilogrammi eest soovis kelm saada 1.80. Sellistele hindadele ei suutnud nii mõnigi töötaja vastu panna ja andis tellimuse. Mees aga soovis ettemaksu, mis tegi inimesed ettevaatlikuks ja tehingust öeldi ära. Pärast klientide loobumist hakanud mehel lahkumisega kiire, enne ukse enda järel kinni tõmbamist lubanud ta kella 14 ajal tagasi tulla. Aga ei tulnud.

Raviasutuse töötajate kirjelduse järgi oli mees umbes 180 sentimeetrit pikk, vanust kuuekümne aasta kanti, ninal olid musta värvi prillid, juuksed olid tal kartulikoorevärvi ja hõredad, seljas kandis mees tumesinist jopet, jalas sokke ja plätusid. Mõni klient oli küsinud mehelt telefoninumbrit, kuid saanud vastuseks, et see olevat lihatükkide juures kirjas ja lisaküsimuste korral saab võtta ühendust otse tootjaga. Mees selgitanud, et tema on pelgalt tellimuste vastuvõtja ja transamees.

Polikliiniku töötajad rääkisid juhtunust kolleegidele ja said teada, et kahtlane lihamüüja oli kevadel käinud Paide haiglas ja hiljuti külastanud Tallinna meditsiiniasutusi.

Jüri Eek rõhutas, et ostes kaupa tundmatult inimeselt, ei tasu kunagi teha ettemaksu, vaid esmalt tuleb veenduda kauba olemasolus ja selle kvaliteedis. Lisaks nentis ta, et kui mis tahes tehing tundub kahtlane ning seda ei ole hiljem võimalik kuidagi tõendada, on targem see üldse tegemata jätta või sooritada mõne usaldusväärse pakkuja juures.

Samasugune juhtum oli tänavu jaanuaris Tallinnas, kus politseinikud pidasid tänu vihjetele kinni kelmi, kes oli inimesi petnud olematu liha müügiga. Pealinnas võttis 65-aastane Enn soovijalt ettemaksu ning lubas kohe liha tuua, kuid seejärel kadus. Kelmuste toimepanemisel eelistas ta ostukeskusi, haiglaid ja muid suuremaid asutusi üle Eesti. Kohus karistas teda 30-päevase arestiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles