Tuleviku naiskond mängis võõrsil Põlvaga viiki

Üllar Priks
, reporter
Copy
Pilt on tehtud möödunud aasta aprillis, mil Viljandimaa naiskond tegi viigi Pärnuga.
Pilt on tehtud möödunud aasta aprillis, mil Viljandimaa naiskond tegi viigi Pärnuga. Foto: Elmo Riig

Naiste meistriliiga 18. vooruks sõitsid Viljandi Tuleviku ja Suure-Jaani Unitedi ühendnaiskonna mängijad Põlvasse, et sealse Lootospargi uuel väljakul hooaja saatus lõplikult otsustada. Tuleviku juhtvärava järel karistasid põlvalannad aga külaliste liigset enesekindlust kiiresti ning 1:1 viigiga lõppenud mäng jättis otsuste tegemise kahele järelejäänud mänguvoorule.

Teisi Toomsalu viis Tuleviku 22. minutil juhtima, ent põlvalannade naiskonna hing Kärt Hüdsi viigistas Tuleviku kaitseliini eksimuse järel mänguseisu 1:1-le. Selle skooriga mäng ka lõppes ning ehkki viigipunkt tagas Tuleviku naiskonnale meistriliigast otse väljalangemisest pääsemise, jääb kõrgliigakohast üleminekumängudeta kinnihoidmise kindlustamine kahele viimasele voorule.

Peatreener Sergei Vassiljevi sõnade kohaselt oli Põlvas peetud mäng väga tasavägine. “Esimesel poolajal olime ehk meie terake paremad ja lõime ohtlikumaid olukordi,” kõneles peatreener. “Anna-Liisa Joandi hea tegutsemine keskväljal tekitas Teisi Toomsalule suurepärase šansi, mille ta ka kindlalt realiseeris, aga poolaja lõpu eel muutusime liialt enesekindlaks. Kaitseliinist lühikeste söötudega rünnakute ehitamine on kindlasti meie mängulise arengu eesmärk, aga kuldreegel ütleb, et viimane ei tribla. Selle vastu seekord eksisime. Kärt Hüdsi on väga kogenud ja tehniline mängija, ta hammustas meie plaani läbi ning lõi viigivärava.”

Võit Lootose üle oleks suure tõenäosusega taganud üleminekumängudest pääsemise, ent peatreener kaotatud kaht punkt taga ei nuta.

“Jah, oleks tore olnud ja eks tüdrukutel olid õlad pärast viiki veidi longus, aga kadunud pole midagi. Meil on jäänud kaks kodumängu, kus tuttava väljaku ja kodupubliku toel kindlasti asjad selgeks teeme,” avaldas Vassiljev veendumust.

Soodsaks teeb Tuleviku seisu tõsiasi, et samas voorus viigistas Tammeka naiskond kodus SK-10 Premiumiga 3:3 ega kasutanud võimalust Tulevikust mööda kerkida, jättes SK-10 naised aga endiselt tabeli põhja. Tuleviku järelejäänud kodumängud toovadki just Tartu naiskonnad Viljandisse. Esimesena kohtutakse 12. oktoobril kell 14 kunstmuruväljakul SK-10 Premiumiga.

Peaks sellest mängust Tuleviku naistele võit tulema, oleks üleminekumängudest pääsemine kindel ja hooaja põhieesmärk, püsimajäämine, täidetud. Hooaja viimane kohtumine 2. novembril kodus Tammekaga ei määraks enam midagi: Tulevik läheks sellele vastu meistriliga koha säilitanuna.

Tuleviku viigi korral SK-10 vastu tuleb loota, et samal päeval peetav Tammeka ja Lootose kohtumine jääks viiki või lõpeks tartlannade võiduga, sest sel juhul seitsmendale kohale püsima jääva Lootosega peetud omavaheliste mängude saldo on kindlalt Tuleviku kasuks.

Kaotuse korral SK-10 naistele tuleb meie naistel loota, et Tammeka Lootose alistab. Vastasel korral jääb kõik viimase vooru ja Tammeka naiskonna vastu kunstmurul 2. novembril kell 14 peetava mängu otsustada.

Kokkuvõtvalt: kaks vooru enne hooaja lõppu on selge, et Tartu SK-10 Premium on meistriliiga koha kaotanud, ent üleminekumängude pidaja selgitavad välja Viljandi, Tartu ja Põlva naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles