Cleveroni robotkuller võitis maineka auhinna

Üllar Priks
, reporter
Copy
Cleveroni robotkulleri esitlus.
Cleveroni robotkulleri esitlus. Foto: Cleveron

Cleveroni isesõitev robotkuller nimetati ülemaailmselt tuntud postisektori ajakirja Parcel and Postal Technology International võistlusel uuendusmeelseimaks lahenduseks pakkide kättetoimetamise valdkonnas. Selle auhinnaga tunnustatakse ettevõtet, kes näitab eeskuju pakkide kojuveo võimaluste paremaks muutmiseks. Parcel and Postal Technology International toob oma auhinnagalal igal aastal esile posti- ja pakiveo sektori kõige uuendusmeelsemad esindajad.

Cleveron oli mainekal konkursil nomineeritud kokku kolmes kategoorias. Lisaks aasta uuendaja valdkonnale tõsteti teda esile veel ka aasta tarnija kategoorias ning Cleveroni toidurobot nomineeriti aasta kõige innovaatilisemate pakiväljastuspunkti lahenduste kategoorias. 2016. aastal võitis Cleveron samal konkursil aasta uuendusmeelseima kättetoimetaja tiitli tornina kõrguva robootilise pakiautomaadi eest, mida Eestis kasutab CollectNet.

Võidu saanud robotkullerit esitles Cleveron möödunud aasta novembris Tallinnas konverentsil "Robotex Internationali Generation R". Isesõitev robotkuller automatiseerib kojuveo viimast etappi, viies e-poest tellitud paki kliendi isiklikku pakiautomaati, ilma et klient ise peaks kodus kullerit ootama. Cleveroni kontseptsiooni teeb teiste seas ainulaadseks see, et lahendatud on viimase miili kõige keerulisem, paki kätteandmise moment: robot paneb kauba ise kodupakiautomaati.

Isesõitva robotkulleri eesmärk on muuta pakkide kojutoimetamine võimalikult mugavaks ja efektiivseks ning säästa aega. Elektri jõul liikuv robotkuller ei vaja inimjuhti ja saab sõita öösel. See alandab ettevõtetele viimase miiliga seotud kulusid. Lisaks asendaks see päeval ringi sõitvad kullerautod, aidates vähendada liiklustihedust ja olles keskkonnasäästlikum alternatiiv.

Auhind anti Cleveronile kätte 1. oktoobril Amsterdamis "Parcel+Post Expol", mis on maailma juhtiv paki- ja postitööstuse konverents-mess.

Parcel and Postal Technology International valib valdkonna silmapaistvamaid ettevõtteid 11. aastat. Võtjad valis välja valdkonnaekspertidest koosnev žürii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles