Korraldajad on cyclo-cross‘i meistrivõistlusteks valmis

Üllar Priks
, reporter
Copy
Cyclo-cross'i Eesti meistrivõistlused on sel aastal Viljandimaal.
Cyclo-cross'i Eesti meistrivõistlused on sel aastal Viljandimaal. Foto: Mihkel Ronimois

12. ja 13. oktoobril tulevad Suure-Jaanis Eesti cyclo-cross'i meistrivõistlused. Võistluse korraldaja, mittetulundusühingu Pare Sport teatel on ettevalmistused läinud plaanipäraselt ning kõik koostööpartnerid on tööga graafikus.

Peakorraldaja Aivar Paasi hinnangul on meistrivõistluste edukaks organiseerimiseks vaja panustada ja investeerida märksa rohkem kui mulluse cyclo-cross'isarja etapi ettevalmistamiseks. Tänu koostööle alaliidu, vallavalitsuse ja käesoleva aasta peasponsoriga on aga suured takistused ületatud. "Suur õnn on omada palju vabatahtlikke, tänu kellele saavad asjad tehtud," rõõmustas Paas.

Suure-Jaanis ootab võistlejaid ees mitmekülgne ja kiire rada. See lookleb väikelinna keskuses kauni järve kallastel, Kondase pargi ümbruses ning Ilmatari platsil, pakkudes osalejatele vaheldusrikkust nii pinnase kui reljeefi poolest. Võistlussõidud tehakse 3 kilomeetri pikkusel ringil, mis saab korraldajate kinnitusel tähistatud juba eelolevaks nädalavahetuseks.

Meistrivõistluste esimesel päeval on stardis noored ja seeniorid. Võistluspäev algab kell 12, kui ükstesega võtavad mõõtu 14-aastased poisid ja tüdrukud. Kell 12.45 jätkavad 16-aastased poisid ja tüdrukud ning kella 14-st astuvad võistlustulle M-spordi klass ja seeniorid.  

Teise võistluspäeva esimesed startijad on kell 12 meesjuuniorid, kell 13 algab naiste võistlus ning päeva lõpetab kell 14.30 algav meeste võidusõit.

Eesti meistrivõistlustel osaleb kogu Viljandi rattaklubi paremik. Käesoleval aastal on viljandlased olnud edukad mitmes maantee- ja maastikurattasõidu distsipliinis ning loodetavasti saadab neid edu ka cyclo-cross'is.

Cyclo-cross  on jalgrattaspordi võistlusala, mida Eesti tingimustes harrastatakse tavaliselt sügisel ja talvel. See nõuab head ratta käsitsemise oskust ja tugevat füüsilist vormi. Võistlusraja pikkus on 2,5–3,5 kilomeetrit ja see koosneb paljudest lühikestest erinevatest sektoritest, mis võivad olla kaetud asfaldi või munakividega, kulgeda metsas, heinamaal või järskudel küngastel ning olla takistustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles