Viljandi ja Ahrensburg tähistavad sõpruse 30. aastapäeva

Üllar Priks
, reporter
Copy
Viljandi raekoda
Viljandi raekoda Foto: Elmo Riig

Viljandi ja Ahrensburgi linn Saksamaal tähistavad tuleval nädalavahetusel 30 aasta möödumist sõpruslepingu allkirjastamisest.

Aastapäevapidustused on Ahrensburgis ning Viljandit esindab seal linnavalitsuse ja -volikogu liikmetest ning haridustegelastest koosnev 13-liikmeline delegatsioon.

Viljandi esindust juhtiv linnapea Madis Timpson ütles, et Ahrensburgi toetus ja sõprus on olnud 30 aasta jooksul Viljandis selgelt märgata. “Juba meie iseseisvusaastate alguses jõudis Ahrensburgist Viljandisse palju materiaalset ja moraalset abi," rääkis Timpson. "Sealsed kontaktid võimaldasid meie inimestel ette võtta kultuuri- ja õppereise. Käisin ka ise 1991. aastal Ahrensburgis jalgpalli mängimas ja see reis jääb mulle igaveseks meelde. Mul on hea meel, et Viljandis igal aastal korraldatav jalgpalliturniir "Hansa Cup" on seda traditsiooni elus hoidnud.”

Lisaks linnapeale kuuluvad delegatsiooni Viljandi linnavolikogu liikmed Helmut Hallemaa ja Randel Länts, linnavalitsuse liige Rein Triisa, kes oli 30 aasta eest Viljandi maavanemana sõpruslepingu allkirjastaja, Viljandi Kesklinna lasteaia direktor Lea Matson, Hansa Cupi korraldaja Jaak Luhakooder, linnavalitsuse välissuhete spetsialist Mari Moorats, Viljandi muusikakooli õppejuht Maarika Reimand, õpetajad Jan Viileberg ja Sander Kahu ning kooli õpilased Rute Trochynskyi, Elinor Luik ja Emma Sepp, kes esitavad linna muusikalised tervitused. Viljandi delegatsioon kingib võõrustajale kunstikooli laste valmistatud keraamilised paadid.

Ahrensburg asub Saksamaa põhjaosas, kuulub Schleswig-Holsteini liidumaa alla ning on Stormarni kreisi suurim linn. Ahrensburgis on 31 700 elanikku ning linnapea on Michael Sarach. Linnaõigused anti Ahrensburgile 1949. aastal. Linna sümbol on renessanss-stiilis loss, mis kuulub Schleswig-Holsteini tähtsamate ehitiste hulka.

Sõprusleping Viljandi ja Ahrensburgi vahel allkirjastati 1989. aastal. 1997. aastal loodi Ahrensburgi abiga toonasesse Paalalinna gümnaasiumi saksa keele keskus. 2009. aasta suvel võõrustas Ahrensburg Viljandi noorte sümfooniaorkestrit, samal aastal andsid sealsed noored muusikud Viljandi pärimusmuusika aidas kontserdi. Lisaks korraldati aastatel 2009 ja 2011 Ahrensburgis kokandusüritusi, millel osales Viljandi kutseõppekeskuse delegatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles