Vaata videot: 100-aastaseks saab näitleja poolteise tunniga

Sakala
Copy
Aarne Soro kehastab Allan Karlssonit, kes on saanud 100-aastaseks. Tegevustik on toodud Viljandimaale ning muu hulgas jõutakse Mõisakülla.
Aarne Soro kehastab Allan Karlssonit, kes on saanud 100-aastaseks. Tegevustik on toodud Viljandimaale ning muu hulgas jõutakse Mõisakülla. Foto: Heigo Teder
Ugala teatri lavastuse "Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus" peategelast Allan Karlssonit kehastavale Aarne Sorole aitab etenduseks vajaliku sajandi kukile grimeerija Ülle Konovalov. Kokku kulub selleks tund ja kakskümmend minutit, mida saab nüüd vaadata ühte minutisse pressituna.

Ugala 100. hooaja avalavastus "Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus" põhineb Rootsi kirjaniku Jonas Jonassoni 2009. aastal ilmunud esikromaanil. Lavastuse on dramatiseerinud Priit Põldma (NUKU teater). See elujaatuse tippteoseks nimetatud romaan on tõlgitud ligi 40 keelde. 2013. aastal esilinastus Rootsis romaanil põhinev komöödiafilm ning praegu valmistatakse samal teosel põhinevat filmi ette Ameerikas. 2018. aastal kirjutas Jonas Jonasson teosele ka järje "Saja ühe aastane, kes mõtles, et ta mõtleb liiga palju".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles