Politsei leidis kadunud naise maa alt

Sakala
Copy

Esmaspäeval Viljandimaal haiglast lahkunud naise otsingu läbisid kolm maakonda ning kulmineerusid täna öösel Tartumaal ühest maa-alusest punkrist naise leidmisega.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et see oli üle pika aja üks erandlikke otsinguid, kus kadunud inimene leiti sõna otseses mõttes maa alt.

"Naisega on kõik hästi ja ta on turvaliselt tagasi meedikute hoole all," sõnas ta.

Otsingud hõlmasid kolmes maakonnas naisega seotud aadresside järjepidevat kontrolli, tööd maastikul ahelikes, soojuskaamerate, teenistuskoera ja drooniga ning kõige enam politsei allikatest ja kogukonnast kogutud info põhjalikku analüüsi. Otsingud olid edukad tänu politseitöös kogutud infole, mitme päeva vältel inimestelt laekunud vihjetele ning infole kaamerasalvestistelt.

"Otsingutegevused hõlmasid algusfaasis küll kolme eri maakonda, ent töö ühe versiooniga koondus aina enam Tartumaale Luunja valda ning piirkonna kontrollimine viis lõpuks ka sihile. Vähetõenäoline olnuks naist nii kõrvalisest kohast ja maa-alusest punkrist leida tehnika, maastikuotsingute või muuga," rääkis ta ning lisas, et see otsing on ilmekas näide, kui väärtuslik on iga saadud infokild, ka pealtnäha tühine tähelepanek või mõni sekund kaamerasalvestist. "See võib kogumis juhatada politsei kõige kuumematele jälgedele ning päästa kellegi elu," ütles operatiivjuht.

Virk rääkis Tartu Postimehele, et naine läks punkrisse varjule, sest ilm oli jahe.

"Tegemist oli tema jaoks olulise kohaga minevikust." Virk rääkis ühtlasi, et droonidega küll kammiti piirkonda, kuid nähtavus oli halb. Samas oli abi jäljekoertest. Naise leidsid lõpuks siiski taskulampidega punkrisse sisenenud politseinikud. Esialgsete andmete kohaselt jõudis naine Viljandist Tartusse liinibussiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles