Centrumi kaubanduskeskuses leidis aset tulekahjuõppus

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Õppuse stsenaariumi järgi pidid kiirabitöötajad minema katusele, et kannatanu kanderaamile panna.
Õppuse stsenaariumi järgi pidid kiirabitöötajad minema katusele, et kannatanu kanderaamile panna. Foto: Elmo Riig

Täna kell 9.26 sai politsei väljakutse Viljandisse Centrumi keskuse juurde. Kohale saabus nii politsei, kiirabi kui ka mitu päästeautot ning algas õppus.

Kohapealse päästetööde juhi Ivo Piiri sõnul leidis Centrumis aset tulekahjuõppus, kus osa kannatanuid oli vaja välja tuua majast ning osa katuselt. Tema sõnul oli katsetamisel lisaks teistele metoodika, kus kiirabitöötajad viidi tõstukiga katusele kannatanu juurde ning seejärel toodi kannatanu alla.

Päästeameti pressiesindaja Marek Kiik rääkis, et legendi järgi süttis rikke tagajärjel kino popkornimasin, millest tuli kiiresti edasi levis. "Peamiselt mängiti läbi tulekahju kustutamist ja inimeste hoonest evakueerimist," lisas Kiik.

Lisaks kaubanduskeskuse klientidele olid parajasti kinoseansil koolilapsed. Nad lahkusid kinost evakuatsioonitreppe pidi ja suundusid evakueeritute kogunemiskohta. Õppuse stsenaariumi kohaselt olid kaks inimest sunnitud evakueeruma hoone katusele, neist üks oli vigastatud ning vajas enne allatoomist stabiliseerimist. Kiige sõnul oli kannatanul reieluumurd, mistõttu kiirabitöötajad pidid sõitma tõstukiga üles, et jalg fikseerida.

Lisaks jäid stsenaariumi kohaselt kino eesruumidesse lõksu kaks inimest, kes vajasid väljumisel suitsusukeldujate abi.

Kaubanduskeskuse direktor Rain Põld rääkis, et tema ülesandeks õppusel oli veenduda, et kogu rahvas keskusest välja läheb, ning seejärel võtta vastu päästjad.

Õppuse ajaks oli suletud osa Tallinna tänavast ja kohal oli mitu politsei- ja päästeautot ning kiirabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles