Viljandi muuseumis tehti puuviljakunsti

Sakala
Copy
Elli Vendla õpetas huvilistele, kuidas puuviljadest kaunistusi teha.
Elli Vendla õpetas huvilistele, kuidas puuviljadest kaunistusi teha. Foto: Viljandi muuseum

Täna oli Viljandi muuseumis Teadlaste Öö festivali puhul õunapäev.

Muuseumi kodulehel on kirjas, et tänavu kannab festival mõtet "101 eksperimenti" ja kuigi muuseumis tehtavad katsed ei too kaasa välku ega pauku, saab proovile panna oma käelised oskused ja maitsemeeled.

Olustvere ametikooli õpetaja Elli Vendla juhendamisel said osalejad kätt ja osavust proovida fruktodisaini töötoas, kus õpiti valmistama söödavaid kaunistusi köögi- ja puuviljadest. 

Lisaks sellele kõneles Eesti maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuse spetsialist Kristine Volens põlistest õunasortidest ja aretistest ning õunte kogumisest ja säilitamisest. Muuseumi arhiivkogu kuraator Heli Grosberg andis ülevaate maakonna suurimatest õunaaedadest ja Viljandi esinduslikematest aedadest ja aednikest XX sajandi alguses. Avatud oli õunasordite väljapanek.

Reedel on teemaks robootika. Kell 15 peetakse Taibukate Teaduskooli juhendamisel robootika töötuba "Märka ja toeta taibukese andeid". Osalema on oodatud nii lasteaia vanema rühma lapsed, algklasside õpilased kui ka robootikahuvilised täiskasvanud. Töötuba kestab ligi 1,5 tundi. Sissepääs muuseumipiletiga.

26.–28. septembrini kestvat Teadlaste Öö festivali peetakse 14. korda. Viljandi muuseum lööb festivali programmis kaasa esimest korda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles