Vaata otseülekannet valeuudisteteemalisest arutelust Viljandi gümnaasiumis

Sakala
Copy

Täna kell 13.20 algab Viljandi gümnaasiumis noorte metsaülikooli sarja kuuluv arutelu, kus seekord vaagitakse valeuudistega seonduvat. Sakala teeb mõttevahetusest otseülekande.

Sakala peatoimetaja Hans Väre ettekandele järgnevas debatis löövad kaasa kommunikatsiooniekspert Andri Maimets, kes on näinud sõnumiloomet nii Postimehe ajakirjanikuna kui mitme ministri kommunikatsiooninõunikuna, Viljandi gümnaasiumi eesti keele ja filosoofia õpetaja Marja-Liisa Raudne, kes juhendab ka kooli ajalehe toimetust, ning gümnaasiumi õpilasesinduse liige abiturient Robin Koovit.

Viljandi gümnaasium on direktor Ülle Matsini sõnul korraldanud Eesti metsaülikooli sõsarsarja noorte metsaülikool 2015. aastast. Eesmärk on luua noorte kogukond, kes tuleb kokku ühiselt valitud teemade üle arutama ja neid diskussioonide kaudu arendama. Noorte metsaülikoolis räägitakse teemadel, mis klassiruumis ajapuuduse või oma sügavuse tõttu põhjalikumat arutlust ei leia ning mis nõuavad pisut pikemat käsitlemist. Selle kaudu soovib kool edendada noorte seas arutelukultuuri ning samal ajal avades mitmetasandilisi teemasid noortele mõistetavas vormis. Noortega ühes kutsutakse arutlema oma ala eksperdid.

Eeskuju on võetud igal aastal augustis Käärikul korraldatavast metsaülikoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles