September on Eesti toidu kuu ning kutsekoolid korraldavad selle puhul neljandat aastat kalanädalat. Kolmapäeval pakuti Viljandi kutseõppekeskuses aurutatud angerjat. Vääriskalaga ümberkäimise põhimõtteid õpetas kokahariduse omandajatele restorani Peppersack peakokk Madis Põld.
Tellijale
Angerjas tahtis kutsekooli köögist plehku panna
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalanädal kestab viis päeva ja iga päev õpetavad Eesti tugevad peakokad algajaid kahes kutseõppeasutuses. Kaladest kasutatakse Tartu ülikooli kalanduse teabekeskuse juhataja Toomas Armuliku sõnul Eestist püütud tuura, angersäga, karpkala, forelli ja angerjat.