Tasuta kohalevedu igast Eesti otsast. Loomaaia asukad ootavad annetajate kõrvitsaid 

Sakala
Copy
Esimesed maiuspalad on loomaaeda juba kohale jõudnud.
Esimesed maiuspalad on loomaaeda juba kohale jõudnud. Foto: Erakogu

Kui kõrvitsaid on kasvanud rohkem, kui endal ära kulub, saab need saata Tallinna loomaaia asukatele. Kõrvitsad viiakse üle Eesti loomaaeda kohale täiesti tasuta ning esimesed maitsvad palad on sinna juba ka jõudnud.

Tallinna loomaaia ja kullerifirma DPD ühine kõrvitsakampaania saab sel sügisel teoks kaheksandat korda ning iga korraga on lahkeid sügissaaduste annetajaid üha rohkem. Möödunud sügisel vedas DPD loomaaeda rohkem kui 17 tonni kõrvitsaid, kuid nendele lisandusid veel viljad, mille inimesed ise otse loomaaeda toimetasid.

Tallinna loomaaia koostöösuhete koordinaator Signe Kalgan sõnas, et sellest suurest kogusest jätkus julgelt kevadeni, sest kõrvits säilib hästi. "Kõrvitsad maitsevad kõikidele närilistest suurte vantsideni. Kui jääkarud Friida ja Aron võtavad kõrvitsat nagu pühapäevahommikust kommi, siis mõni pisikene kitseke näksib seda terve nädalavahetuse. Samas ei jõua silmagi pilgutada, kui meie Aafrika elevant Carl oma 20 kilogrammi kaaluva kõrvitsapoisi põske pistab."

DPD Eesti müügi- ja turundusjuht Janek Kivimurd lisas, et eelmisel sügisel käisid DPD kullerid järel ligi sajal kõrvitsasaadetisel. "Mõni koosnes üksikust kõrvitsast, kuid oli ka juhtumeid, kus korraga pandi teele mitmesaja kilogrammi jagu vilju ja üritusse olid kaasatud lasteaiarühmad, kes usinalt terve suve oma vilju kasvatasid ja veel lisaks loomadest pilte joonistasid," märkis Kivimurd.

Suur kõrvitsapidu Tallinna loomaaias on 26. oktoobril, mil loomadele serveeritakse toitu tavapärasest teistmoodi ning pakutakse sellega ka külalistele põnevat vaatepilti.

DPD toimetab tasuta kohale kõikide kõrvitsakasvatajate kõrvitsad igast Eesti otsast, kuid soovijad saavad oma kõrvitsad loomaaeda ise kohale viia. Tasuta kulleri tellimiseks tuleb täita ankeet https://tinyurl.com/ycrkh93j.

Loomaaia asukatele saab annetada ka muid juur- ja puuvilju, mis tuleks toimetada loomaaia põhjaväravasse aadressil Paldiski maantee 145.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles