Pealinna peakokad kokkavad Viljandimaa kutsekoolides

Sakala
Copy
Restorani Ö kokk Martin Meikas tuleb kolmapäeval Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpetama, mis toite teha angerjast.
Restorani Ö kokk Martin Meikas tuleb kolmapäeval Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpetama, mis toite teha angerjast. Foto: Eero Vabamägi

Täna algab kutsekoolides kalanädal, mis on osa Eesti toidu kuust. Sellel kolmapäeval lähevad ka kahte Viljandimaa kutsekooli külla tippkokad, kes õpetavad kokanduseriala õpilastele kohalikust kalast roogasid valmistama.

"Kalanädal on juba neljandat aastat järjest ja sel korral viime kokku praegused ja tulevased peakokad,“ ütles kalanduse teabekeskuse juhataja Toomas Armulik.

Viljandi kutseõppekeskus võõrustab sel puhul restorani Peppersack peakokka Madis Põldu. Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpilastele tuleb restoranist Ö eeskuju näitama Martin Meikas. Mõlemale Viljandimaa koolile on tooraineks valitud angerjas, millest peakokkade juhendamisel valmistatakse sada rooga. Eineid saab mekutada lõuna ajal mõlema kutsekooli sööklas.

Armuliku sõnul soovitakse kalanädalal õpilastele tutvustada kohalike kalakasvanduste kalasid. Peale angerja valmistatakse süüa tuurast, angersägast, karpkalast ja forellist.

Üle-eelmisel nädalavahetusel sai angerjafestivalil Oius proovida grillitud angerjat.
Üle-eelmisel nädalavahetusel sai angerjafestivalil Oius proovida grillitud angerjat. Foto: Elmo Riig

Teabekeskuse juht avaldas lootust, et kui praegused kokaõpilased tulevikus oma restoranid avavad, saab ka nende menüüdes näha kodumaisest kalast tehtud toite.

Kalanädalal osalevad peale Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli ning Viljandi kutseõppekeskuse Kehtna kutsehariduskeskus, Kuressaare ametikool, Haapsalu kutsehariduskeskus, Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse Jõhvi õppekoht, Tartu kutsehariduskeskus, Pärnu kutsehariduskeskus, Tallinna teeninduskool ja Rakvere ametikool.

Kutsekoolide kokanduse eriala õpilastega valmistavad kalaroogasid peakokad Juhan Heinsalu, Allar Oeselg, Oleg Belousov, Aleksandr Nikoškov, Martin Meikas, Madis Põld, Urpo Reinthal, Mart Kukk, Taigo Lepik ja Inga Paenurm.

Kalanädalat korraldab kalanduse teabekeskus ja korraldamist rahastab Euroopa Liidu merendus- ja kalandusfond 2014–2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles