Prügi sorteeriv majaomanik keskmise eestlase prügikogust toota ei suuda

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Enne prügiauto tulekut tegi Karl Matson oma jäätmetest pildi. Segaolmejäätmed on mustas kilekotis, pakendid kahes valges. Tavaliselt viib Matson pakendid spetsiaalsesse konteinerisse, kuid sel kuul pani ta sorteeritud pakendid olmejäätmete hulka, et tema konteiner tühjavõitu ei oleks.
Enne prügiauto tulekut tegi Karl Matson oma jäätmetest pildi. Segaolmejäätmed on mustas kilekotis, pakendid kahes valges. Tavaliselt viib Matson pakendid spetsiaalsesse konteinerisse, kuid sel kuul pani ta sorteeritud pakendid olmejäätmete hulka, et tema konteiner tühjavõitu ei oleks. Foto: Karl Matson

Statistikaameti andmetel tekitab iga Eestimaa elanik aastas keskmiselt 390 kilogrammi olmejäätmeid, mis tähendab, et ühes kuus tekib tal prügimäele saatmiseks üle 32 kilogrammi prügi. Viljandis elav Karl Matson sellise koguse tootmisega aga hakkama ei saa.

«Ausalt öeldes ei tea ma ühtegi nii hullu sorteerijat, kui ma ise olen,» nentis ühes Uku tänava eramus üksinda elav Matson. Sel kuul tekkis tal pisike kotike prügi, mis kaalus ehk paar kilo. «Statistikasse läheb aga kirja, et tootsin 0,14 kuupmeetrit jäätmeid, sest just nii suur on mul konteiner,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles