Hea tuju lugu toodi lavale koos elevandi ja püssipaukudega

Alice Lokk
, reporter
Copy
Lavastuses saab näha tähtsaid isikuid lähiajaloost. Pildil näitlejad Janek Vadi, Kadri Lepp, Oleg Titov, Aarne Soro ja Laura Kalle.
Lavastuses saab näha tähtsaid isikuid lähiajaloost. Pildil näitlejad Janek Vadi, Kadri Lepp, Oleg Titov, Aarne Soro ja Laura Kalle. Foto: Siim Vahur

Ugala on alustanud oma sajandat hooaega paraja mürtsatusega: laupäeval tõi Ringo Ramul publiku ette rootslase Jonas Jonassoni romaanil põhineva lavastuse «Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus».

Lavastus algab kohe väga reipalt. Käimas on Allan Karlssoni (Aarne Soro) sünnipäeva ettevalmistused. Allanil on aga elust vanadekodus villand ja ühel hetkel on ta kadunud. Algavad tema seiklused Viljandimaal.

Lavastuses jookseb korraga kaks ajaliini. Samal ajal, kui leiavad aset oleviku sündmused, jutustab Allan minevikus läbielatust. Mineviku lugu on forrestgumpilik: peategelane sattus viibima paljude lähiajaloo oluliste sündmuste lähedal või olema nende võtmetegelane, olgu mainitud näiteks Nõukogude Liidu aatomipommi valmisehitamine, Hiroshima tuumakatastroof või Hispaania kodusõda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles