Mullune aasta ettevõte Cleveron on endiselt parimate hulgas

Sakala
Copy
Möödunud aasta oktoobris kuulutati ettevõtlusauhindade jagamisel Kakumäe sadamas aasta ettevõtteks Cleveron. Nüüd on sel Viljandis tegutseval tehnoloogiaettevõttel võimalik tiitlit kaitsta.
Möödunud aasta oktoobris kuulutati ettevõtlusauhindade jagamisel Kakumäe sadamas aasta ettevõtteks Cleveron. Nüüd on sel Viljandis tegutseval tehnoloogiaettevõttel võimalik tiitlit kaitsta. Foto: Mihkel Maripuu

Selgunud on ettevõtluse arendamise sihtasutuse ja tööandjate keskliidu väljaantava ettevõtluse auhinna nominendid ning viie kategooria parimate ettevõtete hulka kuulub ka Viljandi aktsiaselts Cleveron.

Koostöös eri valdkondade asjatundjatega valis žürii välja kolm parimat ettevõtet viies kategoorias: aasta eksportöör, aasta välisinvestor, aasta disaini rakendaja, aasta pereettevõte ja aasta uuendaja.

Ettevõtluse arendamise sihtasutuse ettevõtluse keskuse juhi Tanel Rebase sõnul arvestati parimate valimisel peale majandusnäitajate ka ettevõtte väärtusi, uuendusmeelsust ning panust ühiskonda. "Kui midagi eraldi esile tuua, siis eksportööri kategoorias oli sel aastal erakordselt tihe konkurents. Seetõttu otsustasime lisaks kolmele nominendile välja kuulutada kõik kümne tugevama hulka jõudnud eksportijat," lausus ta ning lisas, et tegelikult väärivad tunnustust kõik kandideerinud ettevõtted.

Aasta eksportööri nominendid on orgaaniliste kosmeetikatoodete valmistaja, osaühing Eurobio Lab, pikaajalise kogemusega paberitootja Horizon Tselluloosi ja Paberi aktsiaselts ning mullune aasta ettevõte, aktsiaselts Cleveron. Veel mahtusid kümne tugevama hulka aktsiaselts Admiral Markets Group, osaühing Ampler Bikes, aktsiaselts Operail, aktsiaselts CM Tallinn, aktsiaselts Nortal, aktsiaselts PKC Eesti ja aktsiaselts SK ID Solutions.

Aasta välisinvestori tiitli eest asuvad võitlusesse elektroonika tootja, aktsiaselts Ericsson Eesti, puitmassitehas, aktsiaselts Estonian Cell ning maailma üks suurimaid autotootjaid Daimler AG, kes on viimastel aastatel investeerinud tuntud Eesti ettevõtetesse nagu Bolt ja Starship Technologies.

Aasta disainirakendaja valitakse suurettevõtetele mobiilse tööjõu haldamise lahendust pakkuva osaühingu Topia, kaugjuhitavaid disainkeriseid tootva osaühing HUUM ja tootmisseadmete monitoorimise lahendust pakkuva osaühingu Evocon seast. Kõiki kolme ühendab maailmas ainulaadsete toodete või teenuste olemasolu ning disaini ja kasutajakogemuse tähtsustamine.

Teist aastat järjest antakse välja ka aasta pereettevõtte auhind, mille eesmärk on tunnustada ettevõtteid, kus juhtimises osalevad pereliikmed mitmest põlvkonnast. Tänavused nominendid on Denim Dreami kauplustes esindatud kaubamärkide sissetooja ning jae- ja hulgimüügiga tegelev Põldma Kaubanduse aktsiaselts, juba 1996. aastal alustanud osaühing Rõngu Pagar ning ehitus- ja merendussektorile aknaid ja uksi tootev osaühing T-Tammer.

Aasta uuendaja kategooria eesmärk on tunnustada ettevõtteid, kes on tänu uuenduste väljatöötamisele saavutanud majanduslikku edu. 2019. aasta uuendaja nominendid on elektriratastele ja elektrirolleritele asjade interneti tehnoloogiat arendav osaühing Comodule, Ülemiste City ärilinnakut arendav aktsiaselts Mainor Ülemiste ja rahvusvahelistele e-identiteedi lahendustele spetsialiseerunud aktsiaselts SK ID Solutions.

Parimad selguvad 11. oktoobri õhtul galal "Eesti parimad ettevõtted 2019", mida saab vaadata ka ETV-st. Lisaks kuulutatakse galal välja Eesti kaubandus-tööstuskoja konkursi "Konkurentsivõime edetabel 2019" edukaimad ettevõtted ja ettevõtluse edendajad ning antakse kätte noore ettevõtja preemia.

Mõlema konkursi parimate hulgast valitakse üldvõitja ehk aasta ettevõte 2019.

Ettevõtluse auhinna konkurss on riigi suurim tunnustus ettevõtjatele ja ettevõtlikkusele ning samas Eesti pikima ajalooga ettevõtluskonkurss. Selle eesmärk on edendada ettevõtlikkust ja tõsta esile ambitsioonikamaid Eesti ettevõtteid. Kokku kandideeris sel aastal ligi 100 ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles