Marek Tiitsi eelvaade mängule: vihaseks aetud Nõmme Kalju tuleb Viljandi Tulevikule kätte maksma

Sakala
Copy
Suvel Viljandi Tulevikuga liitunud Nigeeria keskkaitsja Babatunde Ridwan on näidanud viimastes kõrgliigakohtumistes suurepärast minekut.
Suvel Viljandi Tulevikuga liitunud Nigeeria keskkaitsja Babatunde Ridwan on näidanud viimastes kõrgliigakohtumistes suurepärast minekut. Foto: Andrei Smetana/Soccernet.ee

Nagu tõdeb Viljandi jalgpalliklubi Tulevik kogukonnajuht Marek Tiits klubi veebilehel, jätkuvad Eesti jalgpallimeistrivõistluste Premium-liiga lahingud koondisepausijärgses ennaktempos ning täna võõrustab Tulevik linnastaadionil Nõmme Kaljut ehk vastast, kelle ta eelmises omavahelises kohtumises suutis endast põhjalikult välja viia.

Kõrgliiga kolmandas mänguringis koduväljakul Tuleviku vastu kindla 2:0 eduseisu 2:2 viigiks mänginud Kalju tuleb Viljandisse kolme eesmärgiga: taastada haavatud eneseuhkus, maksta veriselt kätte (ehk võita suureskooriliselt) ja võtta kolm punkti.

Kaljust meistrit ei saa

Marek Tiits tõdeb, et meistritiitlit kaitsta on alati raskem kui seda saada ning sel hooajal on valitsev meister Nõmme Kalju tiitlilootused minetanud (tõsi, matemaatiliste lootuste kustumiseni on veel jupp maad minna).

Viimati võõrustas Kalju Tulevikku 18. augustil Hiiu kunstmuruväljakul. Enne seda olid Hiiu roosad Tuleviku käest kahel korral pääsenud kõrbenud sabasulgedega: kevadringis olid nad Viljandis lähedal 3:0 eduseisu mahamängimisele, ent said napi 3:2 võidu ning suvel rabelesid nad koduväljakul Tuleviku vastu 0:1 kaotusseisust 2:1 võidule. Mõlemas mainitud mängus jättis Tulevik lõpusekunditel kasutamata kuldse võimaluse viigipunkt kätte saada.

18. augustil aga sai Kalju õnn otsa. Kohtumises, milles ta oli läbivalt domineeriv pool, tegi ta taktikalise valearvestuse ning lasi Tuleviku 2:0 eduseisus mängu tagasi. Ja viljandlased end seekord tantsule paluda ei lubanud: nad tüürisid mängu seitsme minutiga, Kaimar Saagi ja Indrek Ilvese väravast viigisadamasse.

Nii võib täna linnastaadionil Kaljult oodata avavilega algavat marulist ja kestvat survet Tuleviku kaitseliinile. Võidupunktide nimel pannakse käiku tõenäoliselt kogu meeskonna kvalitatiivne ja tehniline arsenal.

Tulevik on tugev

Viljandi kollastel, Sander Posti hoolealustel, on aga käsil positiivne seeria. Nad on kaotuseta püsinud viies järjestikuses kohtumises ning järjekordne positiivne tulemus, milleks Kalju vastu peetavast mängust kõlbab suurepäraselt ka hooaja kaheksas viik, tooks neile rekordikordajate au: viimati suutis (toona FC Flora süsteemi kuulunud) Tuleviku meeskond kõrgliigas kuuemängulise kaotusteta seeriaga maha saada enam kui kümne aasta eest, kevadel 2009.

Peatreenerile teeb rõõmu ka asjaolu, et meeskond on heas toonuses ja vaimses seisundis ning kohtumisest jäävad eemale vaid Indrek Ilves ja Romeo Da-Costa.

Tõigast, et Tulevik on tegemas tugevat hooaega, annab tunnistust ka jalkastuudios välja toodud statistika, mis eile klubi Facebooki lehel avaldati. Võrreldes mulluse hooaja sama faasiga on Tulevik tänavu suutnud korjata kõrgliigas ühe võidu ja kaks viiki rohkem, kaotanud kolm mängu vähem, löönud üheksa väravat rohkem ning lasknud endale lüüa 31 väravat vähem. Punktisaak on tänavu viie võrra suurem kui mullu samal ajal.

Viljandi Tuleviku ja Nõmme Kalju kohtumine linnastaadionil saab avavile kell 17.45. Staadioni väravad avatakse tund aega varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles