Viljandi artistid asuvad "Noortebändil" võistlustulle

Sakala
Copy
Kelly Vask jõudis "Noortebändi" poolfinaali.
Kelly Vask jõudis "Noortebändi" poolfinaali. Foto: Noorebänd

"Noortebändi" võistluse tosina poolfinalisti hulgas on Viljandi duo Think Twice ja sooloesineja Kelly Vask. Noortebändi poolfinaalid on 10. oktoobril Tallinnas ja 11. oktoobril Tartus. 

Think Twice on Viljandist pärit duo, kelle nimi on inspireeritud nende enda otsustusvõimetusest. Koosseis on tegutsenud kümme kuud, oma suurimaks mõjutajaks peavad nad USA indie-rokkbändi From Indian Lakes. Nende lugude sõnad räägivad enamasti armastusest, elust ning nendega kaasnevatest valudest ja rõõmudest.
Kelly Vask on Viljandis tegutsev muusik, kellel käib esimene aasta sooloartistina. Kelly muusika on inspireeritud inimestest. Kõikides lugudes on keegi, kellele ta parasjagu mõtleb.  
Poolfinaali jõudsid veel Worn Öut, Johanna Kristina, Nömmi, Elis & Öö Klubi, Mad Morality, SK!VE, 5horses, Fropp, Polóšywa ja Cortical White.

"Noortebänd" on Eesti suurim ja pikima ajalooga noortele muusikutele mõeldud iga-aastane bändivõistlus. Korraldajate kinnitusel ei ole selle eesmärk ainult parima ansambli valimine, vaid ühtlasi soovitakse olla noorele artistile suunanäitaja ning hüppelaud Eesti muusikasse. Mitmed eriauhinnad ja esinemiskutsed festivalidele on verivärskele bändile äärmiselt motiveerivad, ent samas vajalikud, et loomingut esitleda ja esmaseid kontakte luua.

Konkurss ei ole stiililiselt ega instrumendiliselt suunitletud, jättes kõikidele võimaluse kandideerida ja tõusta esile. Noortebändi on korraldatud alates 2001. aastast. Noortebänd on andnud tuule tiibadesse sellistele Eesti lavadele jõudnud noortele artistidele nagu Rainer Ild, Lepatriinu, Eik, The Notes, The Werg, Ziggy Wild, The Boondocks, Frankie Animal, Tenfold Rabbit, Slippery Slope, Sibyl Vane, Wilhelm,  Ans Andur, Bedwetters, Junk Riot, Rising Sun ja paljud teised. Mulluse võistluse võitis Duo Ruut. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles