Õuering meelitab lapsi ekraanist eemale loodusesse

Priscilla Õmblus
Copy
Õueringi tegevuste kaudu püüatakse lastele näidata, et ka linnaloodus on väärtuslik ning seda tasub nautida täiel rinnal. Vahelduseks oleks tore, kui lapsed nina ekraanilt üles tõstaksid ja looduses pakutavat naudiksid – miks mitte näiteks putukaid uurides.
Õueringi tegevuste kaudu püüatakse lastele näidata, et ka linnaloodus on väärtuslik ning seda tasub nautida täiel rinnal. Vahelduseks oleks tore, kui lapsed nina ekraanilt üles tõstaksid ja looduses pakutavat naudiksid – miks mitte näiteks putukaid uurides. Foto: Elmo Riig

Paala järve ääres lükati eelmisel kolmapäeval käima õuering, mis meelitab nooremat järelkasvu värske õhu kätte hullama.

Mari Tenisson rääkis, et otsustas õueringi käivitada, sest igapäevatöös lasterühmadega nägi, kuidas lapsed kaugenevad loodusest: enam ei tunta puid ega põõsaid, ei juleta suures puugihirmus murule astuda ega osata looduse ilu näha. Arenenud on ainult pöidlalihased ja tihtipeale jääb matkarajal liikumiseks jaksu napiks.

Õuering on mõnus ja meeleolukas ajaveetmisvõimalus 7–10-aastastele lastele, et nood ei kaugeneks loodusest ning viibiks rohkem värskes õhus. Õueringis mängitakse, liigutakse ja õpitakse nende tegevuste kaudu loodust tundma. Ringitunnid on kogu hooaja vältel iga ilmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles