Jalgpalliliit jagab jalgpalluritest õppuritele stipendiumi

Priscilla Õmblus
Copy
Stipendiumi taotleja peab olema osalenud vähemalt viis hooaega Eesti jalgpalli meistrivõistlustel, täitma ausa mängu põhimõtteid ja antidopingu reegleid.
Stipendiumi taotleja peab olema osalenud vähemalt viis hooaega Eesti jalgpalli meistrivõistlustel, täitma ausa mängu põhimõtteid ja antidopingu reegleid. Foto: Gerthrud Grents

Eesti jalgpalli liit (EJL) kuulutas käesolevaks õppeaastaks välja kehakultuuri õppestipendiumi konkursi. Stipendiumi saavad taotleda jalgpallurid, kes on osalenud vähemalt viis hooaega Eesti jalgpalli meistrivõistlustel ja täitnud ausa mängu põhimõtteid.

Kehakultuurialase kõrghariduse õppestipendiumi taotleja peab omandama kõrgharidust Tallinna ülikooli kehakultuuri või kehakultuuri õpetaja erialal või Tartu ülikoolis kehalise kasvatuse ja spordi erialal või välisriigi samaväärses õppeasutuses täiskoormusega õppes.

“Soovime stipendiumiga julgustada noori valima kehakultuuri eriala ja seda just jalgpalli kaudu," selgitas jalgpalliliidu peasekretär Anne Rei. "Näeme, et meil on ühelt poolt väga palju noori jalgpallureid, kes võiksid ülikoolis õpinguid jätkata, ja teiselt poolt on kõrgkooli lõpetajatele jalgpallis ka huvitavaid väljundeid." 

Stipendiumi konkursil osalemiseks peab taotleja olema osalenud vähemalt viis hooaega Eesti jalgpalli meistrivõistlustel, täitma ausa mängu põhimõtteid ja antidopingualaseid reegleid. Samuti tuleb esitada tõend kõrgkoolis õppimise ning õppevõlgnevuste puudumise kohta stipendiumi taotlemisel ja pärast esimest poolaastat. Taotleja peab õppima positiivselt akrediteeritud õppekava alusel täiskoormusega päevases (bakalaureus) või sessioonõppes (bakalaureus, magister) ega tohi stipendiumi saamise ajal viibida akadeemilisel puhkusel, sealhulgas aja- või asendusteenistuses.

Stipendiumi suurus üheks õppeaastaks on kuni 1000 eurot.

Stipendiumi taotlemiseks saab lisainfot alaliidu koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles