Globaalse hõnguga kajakamber

Justin Petrone
, ajakirjanik
Copy
Briti päritolu kunstniku Richard Denny (vasakul) näitus Rüki galeriis on avatud kuni 5. oktoobrini. Selle keskne teos valmis koos kohaliku sepa Tõnis Luigega (paremal).
Briti päritolu kunstniku Richard Denny (vasakul) näitus Rüki galeriis on avatud kuni 5. oktoobrini. Selle keskne teos valmis koos kohaliku sepa Tõnis Luigega (paremal). Foto: Erakogu

Viljandis Tartu tänaval kuus kuud tagasi avatud Rüki galeriis on selle lühikese aja jooksul eksponeeritud paljude nimekate kunstnike, nende hulgas August Künnapu ja Kiwa töid.

Galerii uusim näitus, briti päritolu kunstniku Richard Denny «Kajakamber» on globaalse hõnguga. Valgetelt seintelt vaatavad vastu ja lausa paeluvad pilku eredad värvid, kaootilised kujundid ja kolmemõõtmeline installatsioon.

Alateadlik mõttemall

Richard Denny tööd on Viljandis üleval olnud ühe korra varemgi: Kondase keskuses näitusel «Jante seadus» viie aasta eest septembris, kui ta oli parasjagu residentuuris Lätis Daugavpilsi Mark Rothko kunstikeskuses. Nüüdseks on temast saanud Viljandis oma­inimene ja ta veedab siin palju aega. Siin uut näitust korraldama inspireeris teda oma sõnutsi Rüki galerii. «Astusin sellesse ruumi ja mõistsin, et mulle meeldiks siin oma töid näidata,» lausus ta. «See galerii on väga tänapäevane ja siin on kõik hästi läbi mõeldud. Kogu ruum on väga ilus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles