Aukohus menetleb Kabritsa avaldust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kabrits ootab aukohtult oma tegevuse kohta hinnangut.
Siim Kabrits ootab aukohtult oma tegevuse kohta hinnangut. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eile hommikul kogunes Isamaa ja Res Publica Liidu aukohus ning otsustas, et Siim Kabritsa tehtud pöördumist, milles palutakse aukohtul kujundada seisukoht elamislubade skandaali ja tema kui riigikogulase tegevuse kohta, menetletakse edasi.

Aukohtu esimees Avo Üprus selgitas, et erakonna aukohus on kaheastmeline. «Esimene aste on koosoleku vormis ning seal otsustatakse, kas avaldust hakatakse menetlema või mitte,» rääkis Üprus ning lisas, et kõnealusel juhul väärib avaldus aukohtu liikmete arvates edasist menetlust.

Aukohtu teise astmeni Üpruse sõnul kohtu liikmete tiheda graafiku tõttu sel aastal ei jõuta, küll aga plaanitakse otsus langetada enne Isamaa ja Res Publica Liidu suurkogu. Seega võib aukohtu uut kogunemist oodata jaanuarikuu esimesel poolel.

Üprus möönis, et avalduse vormis esines küsitavusi ning enne uut kogunemist soovib aukohus lisamaterjale. Nende hulka kuulub kohtu esimehe kinnitust mööda ka erakonna Viljandimaa piirkonna juhatuse hiljutine otsus, kus Siim Kabritsa tegevus mõistetakse hukka ning avaldatakse soovi, et ta riigikogust taanduks. Avo Üpruse sõnul Siim Kabrits eilsel koosviibimisel ei osalenud.

Isamaa ja Res Publica Liidu aukohtusse kuuluvad lisaks Avo Üprusele aseesimees Trivimi Velliste ja aukohtu liikmed Andres Ammas, Jaanus Barkala, Reet Roos, Siim Roode, Tarmo Kõuts ja Toivo Peets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles