"OmaMoe" meistrite kooli tulevad teadmisi jagama oma ala spetsialistid

Alice Lokk
, reporter
Copy
"OmaMoe" meistrite kool alustab õppetööd oktoobris.
"OmaMoe" meistrite kool alustab õppetööd oktoobris. Foto: "OmaMood"

Oktoobrist algab Vilma majas "OmaMoe" õppeprogramm, kus kõik huvilised saavad lähemalt tundma õppida ja praktiseerida pärandmoodi.

Viljandi kultuuriakadeemia projektijuht Heldi Ruiso ütles, et moefestivali "OmaMood" meistrite kooli korraldatakse esimest korda ja selle tunnid on oktoobrist veebruarini kord kuus Viljandi kultuuriakadeemia Vilma majas. Lektorid on tuntud oma ala meistrid, psühholoogid, disainerid, moefotograafid, stilistid ja moeloojad kogu Eestist. Nende seas on Kristel Laur, Kätlin Kangur, Inna Raud ja Kristina Libe.

"Jagame praktilisi oskuseid, ideid, loomiseks vajaminevaid teadmisi ja inspiratsioonilugusid tänapäeva kommunikatsiooni ja ettevõtluse põhimõtetest lähtudes," selgitas Ruiso. Ta lisas, et osalema oodatakse kõiki pärandkultuurist ja -moest huvituvaid inimesi, sealhulgas tudengeid kogu Eestist.

Heldi Ruiso ütles, et programmi eesmärk on aidata kaasa pärandmoe populariseerimisele ning värsketele ideedele. "Tahame hoida ja edastada laiemale sihtrühmale Eesti pärandkultuurile ja käsitööle omaseid meistrioskusi, elustiili, maailmavaadet, tootmist ja valmistamist," märkis ta.

Tundides tehakse sissejuhatus pärandmoodi, räägitakse loovmõtlemisest ja disainimisest. Programmi teises, praktilises osas jõutakse mõtetest tooteni ning ideed viiakse ellu koos õmblejaga. Kolmandas osas õpitakse oma disaini turundama ning antakse praktilisi teadmisi tänapäeva moemaailmast. Programm kulmineerub moeetendusega, milles võib osaleda nii disaineri kui pealtvaatajana.

Ruiso ütles, et huvi programmi vastu on väga suur ja osalejaid tuleb kogu Eestist. "Vilma hubasesse klassiruumi mahub toimetama ligi 40 osalejat ning selle arvuga me õppeprogrammi 12. oktoobril ka avame," lausus ta.

Kursusel osalemine on tasuta, tasuda tuleb materjalikulu eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles