Viljandlased aitavad folgil Koplisse imbuda

Sakala
Copy
"Koplifestil" esineva Duo Ruudu nelja külge hoiavad püsti Katariina Kivi ja Ann-Lisett Rebane.
"Koplifestil" esineva Duo Ruudu nelja külge hoiavad püsti Katariina Kivi ja Ann-Lisett Rebane. Foto: Ako Lehemets

Laupäeval Tallinnas korraldatava asumipäeva "Koplifest" muusikaprogrammi on kokku pannud Eesti pärimusmuusika keskuse meeskond. "Koplifestil" astuvad üles Estonian Voices, Duo Ruut, Meelika Hainsoo ja Paul Daniel, Lõõtsavägilased ja Puuluup. Õhtuses programmis Põhjala tehases esitab oma soolokava trummar Tõnu Tubli.

Seesugune koostöö Tallinna linnavalitsuse ja pärimusmuusika keskuse vahel on esmakordne.

"Põhja-Tallinna linnaosavalitsus pöördus meie poole abipalvega, mille üle oli meil  ainult hea meel," ütles keskuse programmijuht Jaan Jaago. "Meie peamine eesmärk on pärimusmuusika levitamine ja igapäevaelu osaks taasmuutmine, nii on rohke külaliste arvuga "Koplifest" meie tegevusele suurepärane väljund. Pakkusime korraldajatele välja kolm eriilmelist programmi, millest nad valisid oma ürituse kontseptsiooniga kõige paremini sobiv lahenduse."

Põhja-Tallinna linnaosavanema Peeter Järvelaidi sõnul erineb Kopli teistest Tallinna asumitest  ja seetõttu üritatakse festivali korralduses leida lahendusi, mis eristuksid ja oleksid just Koplile omased.

"Põhja-Tallinn on veel lõpuni avastamata kultuurioaas ja meil on väga hea meel, et Eesti pärimusmuusika keskus oli kohe nõus meid aitama,“ ütles Järvelaid.

Korraldajate teatel tehakse koostööd veelgi. Nii Viljandi pärimusmuusika festival kui "Koplifest" peavad mõlemad lugu jätkusuutlikust festivali korraldamisest. Nii laenab Viljandi festival "Koplifestile" asumipäeva kaunistamiseks folgi lavade ja ala kaunistusi ning dekoratsioone, mille on valmistanud folgi tiim taaskasutusmaterjalidest.

"Koplifest" sai alguse eelmisel aastal ja on inspiratsiooni saanud mõned aastat tagasi kohaliku kogukonna ellu kutsutud Kopli liinide festivalilt. See on kogukonnapäev, mille märksõnad on hea muusika, maitsev toit, kunst, tegemised noortele ja uued teadmised Kopli asumist. Festivali põhiline toimumiskoht on mereakadeemia hoov, kuid programm pakub avastamisvõimalusi kogu Koplis. Nii on tegemistesse kaasatud Põhjala tehas, Bekkeri sadam, Kopli Komando ja Kopli vana rahvamaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles