Eesti Energia lubab vähem katkestusi

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Varasematel aastatel on mitmel pool maakonnas inimesed jõuluõhtul võrgu ülekoormuse või tormi tõttu elektrita jäänud. Sel aastal lubab Eesti Energia kindlamat võrguühendust.

«Möödunud talvedel mõjutasid ülekoormuse teket külmad ilmaolud, sest kasutusele võeti rohkem küttekehi,» selgitas Eesti Energia jaeäri kommunikatsioonijuht Tuuli Sokmann. «Tänavustel pühadel seda ohtu niipalju ei ole.»

Eelmiste jõulude järel on «Sakala» saanud mitmelt poolt teateid, et jõuluõhtu tuli mööda saata küünlavalgel ning külma lauaga, sest elekter kadus kella 17 paiku ning tuli tagasi mitu tundi hiljem.

Elektrikud on hiljem põhjendanud rikkeid ülekoormusega. Nende sõnul pannakse jõulupraad enamikus majapidamistes ahju ühel ja samal ajal ning korraga kasutatakse väga paljusid elektriseadmeid. Seetõttu ei pea alajaamad koormusele vastu ja tekivad rikked.

Teine peamine voolu kadumise põhjus on tingitud tugevast tuulest, mis näiteks aasta tagasi jõuluööl puhuma hakkas.

«Oleme üle vaadanud ja ennetavalt korda teinud alajaamad ja trafod, kus võib ülekoormus tekkida,» kinnitas Sokmann. «Siiski võib alati tekkida olukordi, mida ei oska ette näha.»

Eesti Energia teatel on rikkebrigaadid valmis kiiresti reageerima ka pühade ajal ja kohe, kui rike tekib, asutakse seda kõrvaldama. Kui palju elektrikuid jõuluajal avariideks valmis pannakse, sõltub Sokmanni sõnul ilmateatest.

Eile õhtul pakkus Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut, et jõuluõhtul puhub tuul 4—10 meetrit sekundis ning sooja on kuni 5 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles