Parimad võitsid suure ülekaaluga

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui sõudja Kaspar Taimsoo ja Viljandi Metalli naiskond valiti oma kategoorias maakonna parimaks neljandat aastat järjest, siis Mari-Liis Graumannile oli säärane tunnustus esmakordne.
Kui sõudja Kaspar Taimsoo ja Viljandi Metalli naiskond valiti oma kategoorias maakonna parimaks neljandat aastat järjest, siis Mari-Liis Graumannile oli säärane tunnustus esmakordne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandimaa parimate sportlaste valimisel tänavu pinget ei tekkinud, sest nii parim mees, naine kui võistkond kogusid konkurentidest kaks korda rohkem punkte.

«Aasta parimad valiti suure ülekaaluga järgmiste ees,» ütles valimisi korraldava Viljandimaa spordiliidu juhataja Margit Kurvits.

Maakonna parimaid sportlasi saavad valida spordiliitu kuuluvate klubide esindajad. «Nii on see olnud vähemalt kümme aastat ja valijatele on reeglid selged,» kinnitas Kurvits. Tema sõnul seavad klubide esindajad kandidaadid pingeritta ning siis arvutatakse punktid kokku.

«Me pole kaasanud valimisse rahvast, sest tahame lähtuda sportlikest tulemustest,» selgitas Kurvits. «Aasta spordisündmuse ja tegija valimine on ehk pisut meelelahutuslikum.»

Parimate valimisel sai nagu mullugi enim auhindu Viljandi Metalli võrkpallinaiskond. Naiste seas võitis selle mängija Mari-Liis Graumann.

«Meie võistkonnast kedagi eraldi esile ei tõstnud ja tiitlile ei esitanud,» täpsustas naiskonna mänedžer Margus Keerutaja. Pärast väikest uurimist sai selgeks, et Graumanni oli parima tiitli määramiseks esitanud hoopis vastupidavusalade klubi Staier.

«Ta on naiskonna hing,» oli Keerutaja valikuga nõus. «Isegi kui tal endal mäng kõige paremini välja ei tule, hoiab ta võistkonna vaimu üleval ja on kindlasti meie raudvara.»

Neljandat aastat järjest parimaks valitud naiskond võitis tänavu lisaks Eesti meistri tiitlile Eesti ja Baltimaade karika ning osaleb edukalt Soome-Eesti ühisliigas.

Kaspar Taimsoo valiti parimaks meheks samuti neljandat aastat järjest. Tema tänavused suuremad saavutused olid Euroopa meistrivõistluste hõbemedal neljapaadis ning kaks individuaalset Eesti meistri tiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles