100-aastast kehastav Aarne Soro: olen praegu väga õnnelik!

Alice Lokk
, reporter
Copy
Laupäeval esietenduvas lavastuses kehastab Aarne Soro Allan Karlssonit, kes on saanud 100-aastaseks. Tegevustik on toodud Viljandimaale ning muu hulgas jõutakse Mõisakülla.
Laupäeval esietenduvas lavastuses kehastab Aarne Soro Allan Karlssonit, kes on saanud 100-aastaseks. Tegevustik on toodud Viljandimaale ning muu hulgas jõutakse Mõisakülla. Foto: Heigo Teder

Sel laupäeval alustab Ugala uut teatriaastat uhke peoga, sest ees ootab 100. hooaeg. Ja laupäeval esietenduv hooaja avalavastus räägib sajandivanusest mehest: Ringo Ramul toob publiku ette Rootsi kirjaniku Jonas Jonassoni romaanil põhineva lavastuse «Saja-aastane, kes hüppas aknast alla ja kadus».

Peategelast Allan Karlssonit kehastav Aarne Soro tõdeb, et nii vana inimesena laval üles astuda pole sugugi keeruline.

Aarne Soro, milline on lavastuse «Saja-aastane, kes hüppas aknast alla ja kadus» peategelane Allan Karlsson?

Juba väiksest peale on Allan Karlsson huvi tundnud igasuguste paukude ja dünamiitide vastu. Ta jäi 14-aastaselt orvuks ning pandi vaimuhaiglasse, sest ta lasi kogemata ühe vanahärra õhku. 1937. aastal olevat riigivanem Konstantin Päts andnud välja määruse vaimuhaigete sundsteriliseerimise kohta ja tema oli üks esimesi, kelle peal seda katsetati. Nõnda on kontaktid vastassugupoolega ja armuasjad jäänud temast väga kaugele. Ta on kireva elulooga ja kohtunud elu jooksul väga paljude inimestega. Ta on palju rännanud ja jõudnud nüüd vanadekodusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles