Suure-Jaani õigeusu kiriku katus ootab ehituse lõpetamiseks vallalt toetust

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Suure-Jaani õigeusu kirikul taastati sügisel nelitisetorn. Ees ootab sammaskoja ja kellatorni restaureerimine.
Suure-Jaani õigeusu kirikul taastati sügisel nelitisetorn. Ees ootab sammaskoja ja kellatorni restaureerimine. Foto: Elmo Riig

Suure-Jaani õigeusu kiriku katuse taastamisel tekkinud eriolukorra tõttu vajab kirik lisatoetust. Septembri alguses pöördus Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik Põhja-Sakala vallavalitsuse poole sooviga saada 12 000 eurot toetust, sest muinsuskaitseamet oli kiriku just nii suurest summast ilma jätnud.

Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku kirikuvalitsuse liikme arhon Viljo Vetiku sõnul on kiriku restaureerimise ettevalmistused võtnud kaua aega. Ehituspakkumised on tema sõnul ligi neli aastat vanad, riigihanked ja PRIA avalduste esitamine nõuab samuti aega.

"Vaadates, mis toimub tööturul, on hinnasurve päris suur ja oskajatel tegijatel on alati suured mitmeaastased projektid ees. Muinsuskaitse ei eraldanud meile palutud summat, seega soovime palvega pöörduda nii vallavalituse kui kohalike ettevõtete poole. Minu soov on see, et saaksime ehitustööde teise etapi ilusti ära lõpetada. Siis jääks ainukesena tegemata kiriku tagumine katus, kuigi ka see on kokku kukkumas," ütles Vetik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles