Paratsetamool ja aspiriin võivad tappa, köharohi tekitada hallutsinatsioone

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Ühiskonnas muudatusi tehes ei tohi alati ärihuvi eelistada, leiab Tartu ülikooli farmaatsiaprofessor Ain Raal. Näiteks siis, kui kaalukausi ühel pool on vaba konkurents ja teisel inimese tervis.
Ühiskonnas muudatusi tehes ei tohi alati ärihuvi eelistada, leiab Tartu ülikooli farmaatsiaprofessor Ain Raal. Näiteks siis, kui kaalukausi ühel pool on vaba konkurents ja teisel inimese tervis. Foto: Laila Kaasik

Farmaatsiaprofessor Ain Raal on seda meelt, et proviisorite roll tervishoiusüsteemis peab kasvama ning kõik apteegindust puudutavad muudatused peavad lähtuma tervise-, mitte ärihuvidest.

Sellest teemast paneb teda kirglikult rääkima ühest küljest apteekide omandireform, mille tulemusena peaks 2020. aasta 1. aprillist enamusosalus kõikides apteekides kuuluma sõltumatutele proviisoritele. See teema tõstis just kirgi ühe ja sama omanikuga apteegikettide ja hulgimüüjate ning apteegiomanikest proviisorite vahel. Teisalt ajab Ain Raali harja punaseks konkurentsiameti idee lubada lihtsamad ravimid müüki tavalistesse kauplustesse ja bensiinijaamadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles