Tuleviku võõrmängijal tuli ajutiselt riigist lahkuda

Priscilla Õmblus
Copy
18-aastasel Nigeeria ründajal David Onyeanulal, kes hakkas Viljandi Tulevikus mängima suvel, tuli septembri alguses tööloa ja viisa lõppemise tõttu Eestist lahkuda. Pildil koos Tuleviku peatreeneri Sander Postiga.
18-aastasel Nigeeria ründajal David Onyeanulal, kes hakkas Viljandi Tulevikus mängima suvel, tuli septembri alguses tööloa ja viisa lõppemise tõttu Eestist lahkuda. Pildil koos Tuleviku peatreeneri Sander Postiga. Foto: Jalgpalliklubi Tulevik

Viljandi Tuleviku jalgpalliklubi teatas, et laupäeval lahkus meeskonnast ajutiselt Nigeeriast pärit ründaja David Onyeanula. Tal tuli Eesti tolm putsadelt pühkida viisa ja tööloa lõppemise tõttu.

"Praegu on Davidi olukord selline, et tema viisa ja tööluba lõppesid 31. augustiga," vahendas klubi juhi Raiko Mutle sõnu Tuleviku kodulehekülg. "Kogu probleem sai alguse tema eelmise tööandja juures. Bukaresti klubi Rapid sattus maksuvõlgadesse ning tal ei lubatud seetõttu uusi välismängijaid registreerida. Enne seda aga oli ta Davidiga lepingu allkirjastanud," selgitas Mutle. Tema sõnul jättis klubi lepingu õigel ajal ja korrektselt lõpetamata ega esitanud David Onyeanula tööloa taotlust. Nii oli mängija sunnitud riigist lahkuma.

Mutle kinnitas, et dokumendid, mille alusel mängija 31. augustini Eestis viibis, ja kõik tema Eesti jalgpalliliidus ülesandmiseks tarvilikud paberid olid korras. Rumeenia klubi korraldatud segadus päädis Onyeanulale Schengeni viisasüsteemis peale pandud keelumärkega. Seetõttu ei olnud Tulevikul võimalik taotleda talle uut viisat ja tööluba järgmiseks perioodiks.

"Õnneks on see keeld lühiajaline ja sisult bürokraatlik, sest mängijal tekkinud olukorras mingit süüd ei ole," rääkis Mutle. "Tahan kindlasti esile tõsta Eesti ametnike väga mõistvat suhtumist Davidile tehtud ülekohtusse ning nende igakülgset koostööd meie klubiga. Kahjuks sai aga aeg otsa, Rumeenia riigiasutused keeldu ei tühistanud ning Davidil tuli Schengeni viisaruumist lahkuda. Nüüdseks oleme juba käivitanud protsessi, mis päädib loodetavasti sellega, et David on oktoobri keskpaigast taas meiega.”

Klubi juhi kinnitusel oli Tuleviku juhtkond mängija keerulisest olukorrast enne temaga lepingu sõlmimist teadlik. "Suhtlemine Rumeenia riigiasutustega on aga osutunud äärmiselt keeruliseks, et mitte öelda võimatuks ning põhjendamatut viisakeeldu ei tühistatudki," nentis Mutle. "Praegu keskendume edasisele tegutsemisele ja loodame, et David on peagi klubi juures tagasi."

David Onyeanula saabus Viljandisse tänavu aprillis Rumeenia klubi FC Rapid Bucurest juurest ning registreeriti Tuleviku mängijaks suvises üleminekuaknas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles