Jõulupakk rändas suurvee keskele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval loosis «Sakala» kõigi nende inimeste vahel, kes on tuleva aasta 15. jaanuari seisuga lehe tellinud, välja kümme jõulukorvi. Kopsakas kingituses oli söögi- ja joogikraami, küünlaid ning raamatupoe kinkekaart. Iga võitja sai kingikotiga kaasa sooja teki ja padja.

Üks nendest, kellele fortuuna seekord naeratas, oli Soomaal Tipu külas Venesauna talus elav Harry Rosenberg. Et kaugel metsatalus elava tellija jalavaeva vähendada, viisid ajakirjanik ja fotograaf eile talle kingituse koju kätte. Selleks tuli neil tükk maad jala minna, sest talu sissesõidutee on hävinud.

Paraku oli Soomaal võimutsev jõulueelne suurvesi paisunud nii suureks, et põlvini ulatuvate kummikutega Venesauna talu juurde ei pääsenud. Poolel teel, kui vesi üle sääriku serva hakkas tikkuma, võttis ajakirjanik Liisi Seil pererahvale kõne ja kutsus nad teiselt poolt vett vastu (pilt 1).

Sama madalaid kummikuid kandvale Harry Rosenbergile tuli appi tema õde Ulvi, kes pikkade kalamehesäärikutega sügavast veest läbi kahlas. Vapper naine võttis vennalt kõigepealt allkirja kingi kättesaamist tõendavale paberile (pilt 2). Seejärel kandis ta üle vee kingipakid (pilt 3). Nii jõudiski jõulurõõm veest ümber piiratud talusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles