Viljandi linnapea: kuulake teiste arvamust, kuid valige lõpuks ikka ise (1)

, Viljandi linnapea
Copy
Madis Timpson
Madis Timpson Foto: Elmo Riig

Head õpilased, lapsevanemad ja õpetajad! Soovin teile tarkusepäeval ilusat õppeaasta algust ja palju jõudu püstitatud eesmärkide saavutamisel. Kindlasti on see kõige erilisem päev esimesse klassi minejatele ja nende vanematele. Elus pole kuigi palju nii märgilisi sündmusi nagu esimene koolipäev. Tundke sellest päevast rõõmu ja püüdke võimalikult palju mälestusi luua – uskuge, aastate pärast on, mida meenutada.

Eriline aasta seisab ees ka IX ja XII klassi minevatel õpilastel. Teid ootab aasta, kui peate otsustama, milline suund elus valida. Õnneks või õnnetuseks – pigem ikka õnneks – on valikuid palju. Kas gümnaasium või kutsekool, kõrgkool või tööelu, kas suunduda hoopiski maailma avastama?

Ühed valikud ei välista teisi. Olge oma otsustes julged ja enesekindlad. Kuulake teiste arvamust, kuid valige lõpuks ikka ise. Pingutage viimasel õppeaastal, sest hea ettevalmistus annab järgmiseks eluetapiks tugeva stardipositsiooni.

Lastevanematele soovin nii jõudu kui ka kannatlikkust. Toetage oma lapsi, märgake nende muresid ja rõõme. Pakkuge neile võimalust leida üles oma kirg.

Õpetajatele soovin samuti jõudu, aga ka palju rõõmu ja inspireerivaid hetki. Julgustan teid leidma erinevaid viise tööpinge maandamiseks ja uute ideede saamiseks – olgu selleks teatris- või kinoskäik, trenn või hoopis midagi muud. Viljandis on kõik võimalused oma keha ja vaimu virgutada.

Ma ei saa jätta pöördumata kõigi liiklejate poole. Olge õppeaasta alguses veelgi tähelepanelikumad kui tavaliselt. Alates esmaspäevast osaleb liikluses hulk väikesi linnakodanikke, kelle kogemused tänavatel liikudes on alles tekkimas. Andke neile aega ja arvestage nendega.

Head tarkusepäeva ja ilusat uut õppeaastat kõigile!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles