Põhja-Sakala volikogu enamus plaanib avaldada vallavanemale umbusaldust

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Põhja-Sakala vallavanem Tõnu Aavasalu on öelnud, et täiesti ilma vigadeta inimest on raske leida.
Põhja-Sakala vallavanem Tõnu Aavasalu on öelnud, et täiesti ilma vigadeta inimest on raske leida. Foto: Marko Saarm

Täna, neljapäeval kell 16 istungile kogunev Põhja-Sakala vallavolikogu kavatseb esitada avalduse vallavanem Tõnu Aavasalu umbusaldamiseks.

Volikogu aseesimees ning haridus- ja kultuurikomisjoni aseesimees Hermann Kalmus ütles täna hommikul, et istungi päevakorras umbusaldamist praegu pole, kuid volikogu enamus soovib kõnealuse ettepaneku täna üle anda.

Nagu Kalmus selgitas, on kavas kokku kutsuda volikogu erakorraline istung, kus volikogu liikmed saavad vallavanema umbusaldamise küsimuses oma hääle anda. Tema andmeil on Aavasalu tagandamise poolt praegu 13 inimest, aga see neid võib veel lisaks tulla. Põhja-Sakala volikogus on 21 liiget.

«Pikas perspektiivis ja suurtes küsimustes meil vallavanemaga üksmeelt ei ole, nägemuste erinevused on päris suured,» lausus Kalmus.

Vallavolikogu revisjonikomisjoni esimees Siim Avi ütles paar nädalat tagasi, et volikogu liikmed nurisevad vallavalitsuse läbipaistmatuse üle ning osa asju otsustakse vallavanema siseringis. «Vallavalitsus eeldab, et volikogu lihtsalt kinnitab juhtgrupi otsused, aga volikogu liikmetele selline asi ei meeldi,» sõnas ta.

Vallavanem Tõnu Aavasalu ütles tol korral, et osa vallavolikogu liikmete rahulolematus pole talle üllatus, aga sellist inimest, kes vigu üldse pole teinud, on väga raske leida. Tema hinnangul on omavalitsuste ühinemisprotsess edukalt ellu viidud ning ametnikud on suudetud käima panna ühte sammu.

«Mina väga tahan ja olen selle eest võidelnud, et asjad oleksid läbipaistvad,» lisas ta. «Kui kellelegi on mõni asi olnud läbipaistmatu, siis toogu konkreetne näide.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles