Viljandimaa juhid kohtusid Minden-Lübbecke maavanema delegatsiooniga

Ingerliis Jüriado
, Suvereporter
Copy
Viljandi vallavanem Alar Karu annab üle kingituse Minden-Lübbecke maavanemale Ralf Niermannile.
Viljandi vallavanem Alar Karu annab üle kingituse Minden-Lübbecke maavanemale Ralf Niermannile. Foto: Gerthrud Grents

Viljandimaa juhid said teisipäeva õhtupoolikul kokku Saksamaa Minden-Lübbecke maavanema delegatsiooniga. Räägiti pikaajalisest partnerlussuhtest ja selle arendamisest, Viljandimaa omavalitsuste praegusest olukorrast ja tulevikuplaanidest ning sakslased tutvustasid, kuidas on üles ehitatud Minden-Lübbecke maavalitsus.

Kohtumist alustati koostööseminariga, mis pidi algama juba teisipäeva hommikul, kuid sakslaste lennu tühistamise tõttu lükkus õhtusse. Ühisseminari alguses pidasid kõne nii Viljandi vallavanem Alar Karu kui ka Minden-Lübbecke maavanem Ralf Niermann.

Alar Karu meenutas oma kõnes, kuidas partnerlussuhted alguse said, ja väljendas Viljandimaa tänulikkust. Vallavanem tuletas saalis olijatele meelde ka hiljutisi koostööprojekte ja nende edukust.

Minden-Lübbecke maavanem Ralf Niermann palus vabandust seminari edasilükkumise pärast. "Teekond siia kestis 32 tundi, aga heade sõprade juurde pole üksi tee liiga pikk," ütles Niermann, kelle hinnangul kolmekümneaastase sõprussuhte vältel on Saksamaa arenenud, Eesti aga tohutult arenenud. "Tuleb meeles pidada, et vabadus on oluline ja demokraatia pole iseenesestmõistetav."

Koos maavanemaga tulid Viljandisse külla pressinõunik Mirjana Lenz, autojuht Gerhard Hinrich Hinnah, maavalitsuse tugisüsteemide ja struktuuri spetsialist Frank Breitenfeld, Eesti Partnerite esinaine Ulrike Grannemmann ning maavalitsuse ehitus- ja planeerimisspetsialist Gerd Kipp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles