Täna on akadeemias keele auks kultuuriõhtu

Sakala
Copy
Täna kultuuriakadeemias korraldatav kultuuriõhtu on pühendatud eesti keelele.
Täna kultuuriakadeemias korraldatav kultuuriõhtu on pühendatud eesti keelele. Foto: Marko Saarm

Täna korraldavad rahvuskaaslaste programmiga Eestisse tulnud väliseesti noored Viljandi elanikele kultuuriakadeemias kultuuriõhtu, millel esitlevad eesti keele aasta puhul valminud ühisloomeprojekte. Lisaks tutvustavad nad oma koduriike, kultuuri ja isiklikke lugusid eestlusest.

Mittetulundusühingu Seiklejate Vennaskond veetav projekt "Tagasi juurte juurde – Back to our Roots" on toonud kaheks nädalaks Eestisse 20 väliseesti noort, kes üheskoos 10 kohalikuga tutvuvad töötamis- ja õppimisvõimalustega Tallinnas, Viljandis ja Tartus, külastades Eesti edukaid ettevõtteid ja ülikoole. Samuti tutvutakse põhjalikumalt eri rahvaste kultuuripärandi, looduse ja keelega.

Noorteorganisatsioon tahab kõnealuse projektiga tuua noored väliseestlased eesti kultuuri ja keele tutvustamise kaudu lähemale nende pärimusele.

Projektis löövad kaasa Eesti juurtega noored, kes on välismaal elanud vähemalt kümme aastat. Neid on Austriast, Inglismaalt, Itaaliast, Lätist, Prantsusmaalt, Rootsist, Saksamaalt ja Venemaalt, aga ka kaugematest maadest nagu Argentina, Austraalia, Brasiilia, Iisrael, USA ja Venezuela.

Eelmisel nädalal väisati Tallinnat, seejärel tuldi Viljandimaale ning pärast Viljandit võetakse suund Tartusse.

Viljandimaal koguneti Kivi turismistalus, kus tegeldi ühisloomega, et väärtustada eesti keelt nii Eestis kui noorte elukohtades.

Kahepäevase ideemaratoni ja ühisloome tulemused kantakse Viljandi kultuuriakadeemias ette täna kella 16.30–19. Lisaks noorte projektidele saab tutvuda nende elukohariikide, kultuuri ning noorte isiklike lugudega. Õhtule on oodatud kõik huvilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles