Ugala uus juht Garmen Tabor: Eesti teater ei ole kriisis

Alice Lokk
, reporter
Copy
Ugala uus juht Garmen Tabor kiidab nii teatri asukohta ja välisilmet kui ka seal valitsevat sisekliimat.
Ugala uus juht Garmen Tabor kiidab nii teatri asukohta ja välisilmet kui ka seal valitsevat sisekliimat. Foto: Marko Saarm

Juulikuus sai Ugala teatri juhiks Garmen Tabor, kes tunneb teatrimaailma mitmest küljest: ta on töötanud näitlejana, lavastajana, näitejuhina, kirjandusala juhatajana ja õppejõuna. Lavalaudadel saab teda näha praegugi. Suure kogemustepagasiga värske teatrijuht usub uude lavastajapõlvkonda ja teatri võimesse selgitada nähtamatut maailma.

Garmen Tabor, te ei osalenud Ugala väljakuulutatud konkursil teatrijuhi leidmiseks, vaid teile tehti pakkumine. Milline oli teie esmane emotsioon? Kas võtsite enne vastamist ka mõtlemisaega?

Ma pean tunnistama, et mõtlemisaega kui niisugust anti mulle juba sügisest saadik. Minu poole pöördusid inimesed erinevatest teatriringkondadest. Algatuseks tegin väga suured silmad, sest ega mul tegemistest puudus olnud. Öeldi, et konkurss on tulemas ja äkki ma osaleksin, aga siis ma heitsin selle kõrvale.

Ühel hetkel tulin Ugalasse «Once’i» tegema ja see oli esimene märk, et mind justkui pannakse ninapidi asjade sisse, et ma näeks, kuidas maja elab, kuidas siin tööd tehakse ja missugune on trupp. Sealt arenesid sündmused edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles