Sel nädalal saab Vabaduse platsil verd annetada

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Eelmisel suvel käis doonoritelgis verd andmas kümneid inimesi.
Eelmisel suvel käis doonoritelgis verd andmas kümneid inimesi. Foto: Marko Saarm

Sel nädalal on soovijatel võimalik Viljandis Vabaduse platsil annetada verd, sest kolmapäeval ja neljapäeval on sinna püsti pandud doonoritelk. Facebooki lehele Doonorid ja Sõbrad postitatud teates on kirjas, et mõlemal päeval on telk avatud vahemikus kella 11–17.

Doonoritelgid.ee kodulehel märgitud doonorite nõuetes on kirjas, et verd loovutama oodatakse 16–60-aastasi Eesti Vabariigi kodanikke või elamisloa alusel siin vähemalt aasta elanud inimesi, kes on terved, puhanud, söönud ning kelle kehakaal on üle 50 kilogrammi. Lisaks on välja toodud, et ajutiselt verd loovutama ei sobi inimesed, kes põevad mõnd haigust, tarvitavad ravimeid (välja arvatud vitamiinid, toidulisandid ja rasestumisvastased vahendid), on tarvitanud loovutuse või sellele eelnenud päeval alkoholi või reisinud eksootilistes riikides, kus esineb malaariat või muid Eestis harva esinevaid nakkusi. Samuti need kodanikud, kellele või kelle partnerile on tehtud viimase nelja kuu jooksul vereülekandeid, kes on läbinud nõelravi või on lasknud teha tätoveeringuid või naha augustamisi.

Veebilehel avaldatud teates on kirjas, et juba 13. hooaega tegutsev doonoritelkide kampaania käib sel aastal üheksas Eesti linnas. Lisaks Viljandile saab verd loovutada Pärnus, Tallinnas, Tartus, Keilas, Rakveres, Paides, Haapsalus ja Raplas.

Mullu suvel püstitati Viljandis doonoritelgi rekord: 8. augustil andis siin verd 175 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles