Herr Artur kutsub üles head tegema

Alice Lokk
, reporter
Copy
Herr Artur õhutab heategevuseks annetama.
Herr Artur õhutab heategevuseks annetama. Foto: Kuvatõmmis

Viljandi kohvikus Herr Artur on võimalik raha annetada, et kohvik saaks enne uue õppeaasta esimest koolipäeva kolm suurperet pidulikule õhtusöögile kutsuda.

Herr Artur jagab oma Facebooki lehel fotot, millel on kogumispurk ja silt, mis kutsub üles raha annetama. Postituses on kirjas, et annetada on võimalik nii sularaha andes kui ka menüüst toitu tellides. Suurpered aitab leida mittetulundusühing Viljandimaa Lasterikkad.

Herr Arturi teenindaja Ethel Lubja sõnul on kohvik samasuguse kogumisaktsiooni korraldanud juba mitmel aastal. "Üritame kutsuda kolm peret, siis on kohvik täis. Vahel oleme teinud neile pika laua," lausus ta ning lisas, et mõnikord on kohvik ka ise raha juurde pannud.

Praeguseks on annetusi kogunenud umbes 160 eurot ning selle summaga saab plaanitud ürituse tehtud. "Seda potti päris tühjaks ei tee me kunagi, jätame sinna ikka väikse seemne – kümnekas peab alati olema," märkis Lubja.

Tema sõnul on kogumisaktsiooniga üsna hästi kaasa tuldud. "Inimesed on hakanud vist rohkem usaldama. Varem kardeti annetamist rohkem: arvati, et see raha kaob kuskile."

Annetusi on võimalik teha ka Suure-Jaanis kohvikus Arturi Juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles