Legendaarne kross kiikab uuele rajale

Priscilla Õmblus
Copy
«Mulgikakerdusel» on olnud tavaks valida parimates kostüümides võistlejad. Holstre-­Nõmme rajal on nähtud külgkorviga mootorrattal põristamas näiteks lepatriinusid.
«Mulgikakerdusel» on olnud tavaks valida parimates kostüümides võistlejad. Holstre-­Nõmme rajal on nähtud külgkorviga mootorrattal põristamas näiteks lepatriinusid. Foto: Elmo Riig

Viljandimaa juurtega, ent juba aastaid mööda Eesti krossiradu karussellitanud «Mulgikakerdus» maandub tänavu Pärnumaal Lauri krossirajal, kus mootorid lüüakse käima vähem kui nädala pärast, 23. ja 24. augustil. Siiski on lootust, et krossisari kolib kodukanti tagasi.

«Igal aastal vaatame Eestis ringi: eesmärk on sõitjatele erinevaid radasid pakkuda, et oleks vaheldust. See on ju üks ja ainuke omataoline kross aasta jooksul,» selgitas MMM-i mootor, Karksi-Nuiast pärit ja RedMoto klubi esindav Tamo Toodo.

Tänavu juba 14. korda peetava veidi eripärase krossisarja juured ulatuvad Karksi-Nuia. «Sõbrad ja mehaanikud, kes muidu elasid sõitjatele kaasa raja kõrvalt, said Karksi-Nuia krossirajal kokku ja sõitsid esimese MMM-i,» rääkis Toodo. Järgmine MMM oli Holstre-Nõmme krossirajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles