Eesti Rahva Muuseum kutsub üles jäädvustama kihelkondade elu

Sakala
Copy
Eesti Rahva Muuseum kutsub üles inimesi saatma pilte kihelkonnaelust.
Eesti Rahva Muuseum kutsub üles inimesi saatma pilte kihelkonnaelust. Foto: Eesti Rahva Muuseum

Viimaste kihelkonnaviitade avamise puhul kuulutas Eesti Rahva Muuseum välja fotovõistluse "Minu kihelkond".

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) kodulehel on kirjas, et juba kümme aastat paistavad suurematel Eesti maanteedel liiklejatele silma pruunid kihelkonnasildid. Esimesed tähised avas ERM-i 100. sünnipäeval 14. aprillil 2009 president Toomas Hendrik Ilves Tartu–Räpina–Võru maanteel Luunja sillal Tartu-Maarja ja Võnnu kihelkonna piiril. Nüüd, 10 aastat hiljem jõudis kihelkonnapiiride tähistamine Eesti maanteedel lõpule. Kokku paigaldati 1230 silti, mis märgivad 107 kihelkonna piire.

Kodulehel on välja toodud, et fotokonkursile „Minu kihelkond“ on oodatud fotod aastatest 2018–2020, mis kujutavad kihelkonnaelu nüüdisajal nii pidu- kui ka argipäeval, nii suvel kui ka talvel, kajastades kihelkonna iseärasusi. 

Konkursi abiga tahetakse täiendada ERM-i fotokogu jäädvustustega nüüdisaegsest kihelkonnaelust, kasvatada kogukonnaidentiteeti ning teadlikkust kihelkondlikust kuuluvusest ka nendel inimestel, kes elavad linnas, kuid kelle vanavanemad puhkavad kodukihelkonna kalmistutel.

Fotosid saab konkursile esitada 1. märtsini 2020 ERM-i pildisaatjate veebikeskkonnas Pildiait. Viieliikmeline žürii valib laekunud fotodest välja parimad, millest koostatakse näitus.

Võitjad kuulutatakse välja 14. aprillil, mil on ERM-i 111. sünnipäeval. Peapreemia on 1000 eurot. 

Kümne aasta jooksul paigaldati ERM-i, maanteeameti, EV100 programmi ja Kultuurkapitali koostöös Eesti põhi-, tugi- ja kõrvalteedele 1230 pruuni kihelkonnasilti, mis märgivad 107 Eesti kihelkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles