Mulgimaa peremäng lõpetab hooaja pesupäevaga

Sakala
Copy
Mulgimaa perepäeval on võimalik pesu pesta vanal viisil.
Mulgimaa perepäeval on võimalik pesu pesta vanal viisil. Foto: Viljandimaa Arenduskeskus

Laupäeval on viimane Mulgimaa peremängu päev, mis kutsub huvilisi Halliste kihelkonda ja keskendub vanal viisil pesupesemisele.

Viljandimaa arenduskeskuse pressiteates on välja toodud, et peresid ootab viis mängupunkti: Rimmu külamaja, Mulgi külamuuseum ja Uue-Kariste rahvamaja, Kosksilla külamaja, Abja muuseum ja Abja päevakeskus.

Viimasel Mulgimaa peremängul  saavad kõik huvilised vanal viisil pesu pesta, triikida ja seepi valmistada. Rimmu külamajas saab pesu pesta, tuues kaelkookudega jõest vett pesupalisse. Uue-Karistes saab riideid triikida triikrauaga, milles on söed. Kosksillas saab endale seebi valmistada, Abja päevakeskuses täitsa uue taskuräti õmmelda ning Abja muuseumis saab näha, kuidas vanasti raha hoiti. 

Viljandimaa arenduskeskuse vabaühenduste konsultandi Jaanika Toome sõnul on Mulgimaa peremäng olnud populaarne: pered on rahulikult kulgenud ühest punktis teise, igas punktis on nähtud uusi ja põnevaid asju ning õpitud on midagi uut.

"Loodame, et sama hästi kulgeb ka mängu viimane päev ning vanal viisi pesupesemine on meeleolukas nii lastele kui ka täiskasvanutele," ütles ta.

Peredel soovitatakse võtta kaasa oma riideese, näiteks käterätt, mida ühiselt Rimmu jões pesta ja pärast nöörile kuivama panna. 

Sel korral osalevad Mulgimaa peremängus ka vähemusrahvuste mittetulundusühingud, kes tulevad siia integratsiooni sihtasutuse eestvedamisel. Õppereisi jooksul käiase Rimmu külamajas ja Uue-Kariste rahvamajas.

Mulgimaa perepäev on kogukondlik ettevõtmine, mida peetakse viiendat korda. Mulgimaa perepäeva korraldavad Viljandimaa arenduskeskus koostöös Mulgimaa arenduskoja, Mulgi kultuuri instituudi ning kohalike vabaühenduste ja ettevõtjatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles