Liiklusmärkide nähtavus on Viljandis paranenud, kuid ideaalne see veel pole

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Paala tee ja Suur-Kaare tänava ristmikul on jalakäijate ülekäigurajast teavitav märk ja teeandmist kohustav märk puuokste varjus, neid on näha teiselt poolt teed.
Paala tee ja Suur-Kaare tänava ristmikul on jalakäijate ülekäigurajast teavitav märk ja teeandmist kohustav märk puuokste varjus, neid on näha teiselt poolt teed. Foto: Gerthrud Grents

Pärast seda, kui juulikuu keskpaigas juhtus Viljandis Kodu ja Kesk-Kaare ristmikul liiklusõnnetus, kus auto sõitis kõrvalteelt peateel liikunud sõidukile ette ja kus õnnetuse põhjus võis olla peidus liiklusmärk, võttis toimetusega ühendust terase silmaga vabakutseline ajakirjanik Heino Laiapea. Tema sõnul pole see sugugi ainus ristmik, kus liiklusmärkide nähtavusega on lood kehvasti.

«Siiski on viimaste aastate jooksul olukord kõvasti paranenud,» tõdes ta.

Sakala ajakirjanikud sõitsidki eile koos Heino Laiapeaga (pildil) Viljandis ringi, et vaadata, milline on olukord praegu.

Iga päev Viljandis autoga liikuvad inimesed on siinse liikluskorraga harjunud. Seda, kuhu tohib pöörata ja kuhu mitte, kust võivad jalakäijad üle sõidutee minna, kus on peatee, kus kõrvaltee, teatakse une pealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles