Brit Martin krooniti kolmekordseks Eesti meistriks

Priscilla Õmblus
Copy
Värske kolmekordne Eesti meister Brit Martin
Värske kolmekordne Eesti meister Brit Martin Foto: Elmo Riig

​Viljandi Fellini tenniseklubi kasvandikud tõid 3.–14. augustini Tallinnas peetud Eesti noorte meistrivõistlustelt kuus medalit. Neist kolm, ja kõik kuldsed, võitis Brit Martin.

13-aastane Ott Ahoneni ja Priit Pihli kasvandik alustas medalite korjamist eelmisel nädalal võiduga alla 16-aastaste vanuseklassi paarismängus koos Andrea Rootsuga ning sel nädalal teenis ta alla 14-aastaste arvestuses kulla nii üksik­mängus kui koos Andrea Rootsuga.

Läinud nädalal olid Kadrioru tennisekeskuses võistlustules alla 12- ja alla 16-aastaste vanuseklassi sportlased ning vanema vanuseklassi paarismängu võitnud Brit Martin ja Andrea Roots alistasid turniiri esimese asetusega paari Elisabeth Iilia ja Aurelia Riga 4:6, 6:3, 11:9. Üksikmängus tuli Brit Martinil leppida edenemisega veerandfinaali, seal kaotas ta Gerda Reinarule 3:6, 4:6. Segapaaride arvestuses teenis ta koos Robert Raagiga pronksi.

Eesti noorte tennisemeistrivõistluste medalistid (vasakult) Kendra Aidla, Brit Martin ja Emma-Maria Kirsimäe
Eesti noorte tennisemeistrivõistluste medalistid (vasakult) Kendra Aidla, Brit Martin ja Emma-Maria Kirsimäe Foto: Priit Pihl

Alla 16-aastaste noormeeste seas võitis üksikmängu Andreas Sillaste ning paarismängus olid parimad Andre-Remi Jakobi ja Marten Murrand.

Alla 12-aastaste arvestuses osalesid kaks Fellini tenniseklubi kasvandikku Kendra Aidla ja Emma-Maria Kirsimäe. Esimesena mainitu edenes tugevate lahingutega finaali, kaotades kolme mängu peale vaid kuus geimi. Seal tuli tal leppida 2:6, 0:6 kaotusega Adriana Rootsule ning saagiks jäi hõbemedal.

Emma-Maria Kirsimäe kaotas esimeses voorus Simona Alterile 2:6, 1:6. Hiljem võitis ta aga lohutusturniiri.

Alla 12-aastaste paarismängus jõudis Emma-Maria Kirsimäe koos Rebecca Toomesooga poolfinaali. Tee finaali panid kinni Adriana Roots ja Sofia Yatsunyk seisul 6:0, 6:3. Saagiks jäi pronks. Kendra Aidla ja Jasmine Shein kaotasid eelmainitutele veerandfinaalis 4:6, 4:6. Eesti meistri tiitli teenisid Adriana Roots ja Sofia Yatsunyk.

Alla 12-aastaste poiste hulgas oli üksikmängus parim Samuel Mandelkorn, paarismängus võitsid Ken Ink ja Samuel Mandelkorn.

Sel nädalal oli alla 14- ja alla 18-aastaste turniir ning, nagu juba mainitud, võitis Brit Martin nooremas vanuserühmas nii üksik- kui paarismängu.

Üksikmängu finaalis tuli esimesena asetatud viljandlannal saatuse irooniana vastamisi minna paarilise Andrea Rootsuga. Tasavägise kohtumise võitis Martin 6:3, 4:6, 7:5.

Teel finaali kaotas Brit Martin nelja mängu peale kokku vaid seitse geimi. Treener Priit Pihli sõnul olid mängud kuni finaalini väga ühepoolsed. «Finaal seevastu oli raske: vastasel oli koguni kaks matšpalli. Brit tuli sellest seisust aga välja.»

Esimeses voorus alistas Brit Martin Marie Johanna Lapimaa 6:0, 6:1, veerandfinaali pääses ta 6:1, 6:0 võiduga Kätriin Reinvaldi üle ning seal alistas ta Desire Pärna 6:2 ja 6:1. Poolfinaalis oli ta kindlalt, 6:1, 6:0 üle Alissia Aleksandra Kivist.

Alla 14-aastaste poiste arvestuses krooniti uueks Eesti meistriks Matthias Uwe Kask.

Alla 14-aastaste tüdrukute paarismängus võitsid Brit Martin ja Andrea Roots 6:0, 6:1 Emma Namnieksi ja Vladislava Zautina. Poiste arvestuses olid parimad Villem Aadamsoo ja Georg Strasch.

Alla 18-aastaste neidude arvestuses võitis turniiri Liisa Varul, alistades finaalis Polina Ramenskaja 4:6, 6:2, 6:2. Noormeestest pälvis Eesti meistri tiitli Marten Murrand, kui tema vastane Alexander Georg Mändma finaalis katkestas.

Sama vanuseklassi neidude paarismängus pälvisid tiitli Viktoria Kleer Kliimand ja Liisa Varul ning noormeeste paarismängus Oskar Irdoja ja Marten Murrand.

Liivaväljakute hooaega hakatakse nüüd tasapisi kokku tõmbama, ent enne peetakse pealinnas veel klubide karikavõistlused. Eile algas ja täna lõpeb noorte turniir ning laupäeval ja pühapäeval mängivad täiskasvanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles