Reedel algab farmifestival "Urissaare kantri"

Sakala
Copy
"Urissaare kantrit" korraldatakse tänavu viiendat aastat.
"Urissaare kantrit" korraldatakse tänavu viiendat aastat. Foto: Marko Saarm

Urissaare festival tuleb viiendat korda ja avab väravad kõikidele kantrisõpradele 16. ja 17. augustil Mulgi vallas Urissaare rantšos.

Urissaare kantrifestival on korraldajate sõnul on ette näidata oma veisekari, festivali tarbeks kutsutakse külla hobused, lambad, kanad ja kitsed ning Eesti kantrimuusika legendid. Külalisi tantsitab hommikutundideni kantridisko.

Sünnipäeva puhul astuvad lavalaudadele Eesti kantrimuusika pärlid: Justament, Untsakad, Kalle Sepp ja Purple Gang, Jarek Kasar & Chalice, Villu Talsi, Kaisa Ling Thing, Mando Trio ning Tribute to Johnny Cash, legendaarsed Univere Laine ja Urissaare rantšo kodubänd. Üllatusena on kodubändil kavas Peeter Volkonski sõnadele loodud uhiuue kantrihiti "Vägilasjõud" esimene ettekanne.

"Urissaares saab juba viis aastat kokku umbes 1500-liikmeline sõpruskond, kuhu on kõik oodatud nautima muusikat, naljamänge ja head sööki,” rääkis festivali peakorraldaja Priit Oks.

Unustamatuid elamusi pakutake kaasahaaravate võistlusmängude ja õpitubadega. Saloon'is saavad külalised õppida line-tantsu Kaie Segeri käe all ja suupilli Erki Uue õpetuse järgi. Osaleda saab juba traditsiooniks saanud kantrimehe ja kantrinaise võistlusel ning jõllitamise Eesti meistrivõistlusel. Just Urissaares purustati 2015. aastal maailmarekord 42-minutilise jõllitamisega.

Rantšo hoovi paneb ennast üles enneolematult mõnus Loond° ürgspaa. Kohal on kantrirestoranid ja pirukamemmed, pakutakse kvaliteetkohvi ja käsitöö õpitube. "Urissaares on uskumatu see, et kantrikaabu, kauboisaapad ja ruuduline särk on täiesti loomulikud – kõik tulevadki viimseni lihvitud kantrikostüümis, mis on lihtsalt väga lahe," rääkis Oks, tundes rõõmu, et kantri on inimestele hingelähedaseks saanud.

Sel aastal mõeldakse rohkem keskkonna säästmisele ja looduse hoidmisele: kasutuses on ainult biolagunevad ja panditavad sööginõud ning sorditakse prügi. "Seekord on Urissaares nagu kodus või sõpradel külas: kutsume inimesi prügi vähendamiseks kaasa võtma oma poole-liitrisi joogitopse – väravas kontrollitakse, et tops oleks tühi – ja oma sööginõusid," rääkis Oks. Kohapeal on värske vee võtmise võimalus ja nõudepesu tarbeks loodud veevõtukohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles