Omanik lubab mõisahoone äratamisega varsti pihta hakata

Alice Lokk
, reporter
Copy
Esialgse plaani kohaselt peaks Viljandi lauluväljaku veerel aastaid trööstitus seisukorras seisnud häärberi läänepoolsele küljele tulema klaaspaviljon, millest saab raamatukohviku veranda.
Esialgse plaani kohaselt peaks Viljandi lauluväljaku veerel aastaid trööstitus seisukorras seisnud häärberi läänepoolsele küljele tulema klaaspaviljon, millest saab raamatukohviku veranda. Foto: Marko Saarm

Möödunud reedel oli kaua suletuna seisnud Viljandi mõisas kontsert, millel selle omanik, osaühingu Modify enamusosanik Viktor Siilats käis avalikult välja veksli, et hoonet hakatakse õige pea restoraniks ja hotelliks ehitama.

Muu hulgas märkis Siilats, et lisaks umbes 18 numbritoaga hotellile ja restoranile tuleb väärikasse mõisamajja väike spaa ja raamatukohvik.

Kinnistu eelmine omanik, osaühing Acropolis on tema hinnangul teinud ära suure eeltöö: olemas on nii restaureerimisprojekt kui ehitusload, samuti on maasse pandud uus taristu. Nagu praegune omanik täpsustas, oli esialgne projekt vormistatud selliselt, et mõisast saab pansionaat. Projekti autor on aktsiaselts Restor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles