15. festivalil osaleb tosin külateatrit

Sakala
Copy
Pika traditsiooniga külateatrite festivalil on nähtud ka neljajalgseid tegelasi. Festival saab teoks 15. korda.
Pika traditsiooniga külateatrite festivalil on nähtud ka neljajalgseid tegelasi. Festival saab teoks 15. korda. Foto: Marko Saarm

Sellel nädalavahetusel tuleb Põhja-Sakala vallas Kuhjaveres 15. külateatrite festivalil.

"Alustasime 2005. aastal tagasihoidlikult teatripäevaga. On olnud ka kolmepäevaseid 26 osalejaga festivale," ütles Kuhjavere külavanem Romeo Mukk.

Tänavu tuleb festivalile 12 truppi Jõgeva-, Järva-, Pärnu-, Rapla-, Saare-, Tartu- ja Viljandimaalt. Esimest korda osalevad Pärnu-Jaagupi aleviteater Rändtirtsud ja Haimre rahvamaja näitering Mokakobin. Viimati nimetatu on ühtlasi esimene Raplamaa trupp, kes Kuhjavere festivalil osaleb. Seekord etendatavate lugude valik on mitmekesine: on pärimuslugusid, näitejuhtide omaloomingut, eluliselt tõsiseid ja naljakaid, Eesti ja välismaa autorite palu.

Kuhjavere külateatrite festivalil pole endiselt žüriid, preemiad määrab publik ning kolleegid jagavad omakorda üksteisele tunnustust. Publik saab valida mõlemal päeval parima näitetrupi, mees- ja naisosatäitja. Korraldajad lisavad omalt poolt tunnustust lavastajatele, kostüümidele, üllatajatele – sõltuvalt sellest, kes parasjagu erilisi emotsioone pakuvad.

17. ja 18. augustil algavad etendused kell 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles